Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

19:45(21:20)

> Hovedscenen

Zubin Metha og Wienerfilharmonikerne i Budapest. Program om musikk og scenekunst. I denne del: Sist høst dro Wienerfilharmonikerne til den ikoniske konsertsalen Müpa i Budapest for å markere at det er 150 år siden opprettelsen av Keiserriket Østerrike-Ungarn - et land som ble oppløst i 1918. På programmet står musikk skrevet av komponister fra de to landene - kjente verk av Haydn, Bartok, Erkel og Strauss. Dirigent er Zubin Metha.

21:20(21:35)

> Filmavisen 1948

Ukentlig nyhetsbulletin som gikk som forfilm på kino.

21:35(23:10)

> CSNY - Deja Vu: Neil Young og krigen

Amerikansk dokumentar fra 2008. Neil Young får med seg Crosby, Stills og Nash på turné i Nord-Amerika. Året er 2006, og USA fører ennå krig i Irak. Supergruppa har helt siden Vietnam-protestene hatt en tydelig holdning mot krig, noe som også finner gjenklang hos dagens publikum.

23:10(23:40)

> Hitlåtens historie

"One of Us" Norsk-svensk dokumentarserie. I denne del: "What if God was one of us?" Med et enkelt spørsmål førte låta "One of Us" Joan Osborne fra innrøkte bluesklubber til førstesiden til bladet Rolling Stone. Fortellingen om hvordan låta ble til er en søt kjærlighetshistorie (med en svensk blondine i en av hovedrollene!) - men samtidig fikk "One of Us" religiøse fundamentalister til å true Joan Osborne på livet.

23:40(00:00)

> Musikkpionerene

Lyd og bilde. Britisk dokumentarserie. I denne del: Videoen gjorde musikk til en visuell kunstform. David Bowie og Blondie var blant dem som innså dette tidlig. Artister som Madonna, Michael Jackson og Eurythmics slo gjennom med enorm kraft på MTV i kanalens glansdager. Og i dag lever musikkvideoen videre på internett. Men hva vil det si å se musikk? Muligheten for å ta opp lyd startet en musikalsk revolusjon som har fortsatt inn i vår tid.

00:00(00:30)

> Isbjørn under nordlyset

Britisk dokumentar fra 2017. To isbjørnunger følger mor ut av hiet og mot havet for å finne mat. På veien møter de mange farer: fremmede isbjørner, fjellrev, ekstremvær og råker i isen.

00:30(01:30)

> Lindmo

Norsk talkshow fra 2018. I denne del: Ståle Solbakken, trener for F.C. København, møter Mohamed Fariss, årets Osloborger som startet opp Sportsklubben Sterling på Tøyen.

01:30(02:30)

> Fra Halden til Attica

Finsk dokumentar fra 2017. Målet til Halden fengsel er at hver eneste innsatt skal bli en god nabo. Assisterende fengselsleder Jan Strømnes reiser til USA for å besøke fengsler og fortelle dem om den humane, nordiske kriminalomsorgen. Amerikanerne er vant til et system preget av straff, hevn og kummerlige forhold for de innsatte, slik som i det beryktede høysikkerhetsfengselet Attica. Hvordan vil ledelsen og de innsatte reagere på det Strømnes forsøker å formidle?

02:30(03:00)

> I Larsens leilighet

Anne Marit Jacobsen. Norsk portrettserie fra 2015. Norges fremste skuespillere, i samtale med Vegard Larsen. I denne del: Hun er snart pensjonist, men Anne Marit Jacobsen har ingen planer om gi seg som skuespiller. I 45 år har hun preget norsk teater og film, og opp igjennom årene har hun taklet både dysleksi og kroppspress.

03:00(03:58)

> Datoen

Norsk dokumentarserie. Tre mennesker født på nøyaktig samme dag. De er født inn i samme land og i samme tid, men livene deres skal ta ulike retninger. Tre livsløp flettes sammen av store og små historiske hendelser. I denne del: 16.12.1938 blir Liv Ullmann, Knut Larsen og Aina Elvira Hansen født. Deres første barneår preges av at det er krig. De vokser opp i en tid og i et samfunn med store endringer.

03:58(05:00)

> Ingen sending