Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK1

06:20(06:50)

> Munter mat

Dansk matserie. Det blir servert mye god mat og godt humør i campingvognen når brødrene James og Adam Price legger ut på en ny reise for å tilberede lokale, danske matretter. I denne del: Hva er egentlig en voksendessert?

06:50(07:20)

> Hygge i hagen

Svensk hageserie.

07:20(08:20)

> Verdens sterkeste lillebror

Norsk dokumentarfilm fra 2015. Andreas Thorkildsen er to ganger OL-mester og verdensmester i spyd. Da han ble skadet begynte storebror og sportsjournalist Christian å stille spørsmålene han tidligere ikke turte stille. Med unik tilgang på en av Norges største idrettsutøvere gjennom tidene, vises ukjente sider av hva som må ofres for å bli best i verden. Familien åpner fotoalbumet og viser bilder og forteller historier som aldri før har offentlig kjent.

08:20(08:45)

> Norge Rundt

Norsk reportasjeserie.

08:45(09:45)

> Superbonden

Norsk realityserie fra 2015. Ti bønder fra hele landet møter opp på Jæren. Der skal de bo og konkurrere i kunnskap og ferdigheter knyttet til bondeyrket. I denne del: Syv bønder er blitt til seks i konkurransen om å bli Superbonden. I dag står jord, stein og gravemaskiner på programmet. Hvor mye kunnskap har egentlig bøndene om jorda de lever av? Hvem av lagene har musklene og evnene som skal til for å bygge en tradisjonell jærsk steingård?

09:45(10:45)

> Gull på Godset

Dansk livsstilserie. I denne del: En gammel glasspokal og et maleri blir presentert for de tre proffe oppkjøperne som har ankommet Kronborg slott. Selgeren avgjør om prisen er god nok for at skattene kan skifte eier.

10:45(11:45)

> Midt i naturen

Svensk naturserie fra 2016. Korleis lever ulvar i Sverige? Kva for innverknad har det om eit eller fleire dyr kryssar finskegrensa? På øya Isle Royale i USA har det levd ulv i 60 år, men dei er i ferd med å forsvinne. Magdalena reiser for å finne ut kva som har hendt. I mellomtida speidar Joakim etter ulvekvalpar på innlandet av Sverige, og etter ulven som skal redde den svenske ulvestammen.

11:45(12:30)

> Fader Brown

Britisk krimserie fra 2017. I denne del: Et omreisende radioshow kommer til Kembleford, og fader Brown mistenker at en av de medvirkende er en morder.

12:30(13:30)

> Det store symesterskapet

Britisk underholdningsprogram fra 2016. Hvem er Storbritannias beste amatørsyer? Ti nye deltakere konkurrerer om tittelen. Hver uke får de tre utfordrende oppgaver. Årets dommere er Patrick Grant og Esme Young. I denne del: Barneklær står i fokus. Først skal deltakerne sy en babybody. Neste utfordring er å sy om en brudepikekjole til et plagg for en liten gutt eller jente. Det siste plagget i dag blir en ullkappe. Dommerne Patrick Grant og Esme Young avgjør hvem som får bli med videre, og hvem som må reise hjem.

13:30(16:30)

> EM friidrett lag

Direkte fra Vaasa. Det norske friidrettslandslaget skal kjempe om opprykk til den øverste divisjonen og vil møte nasjoner som Finland, Sverige og Danmark.

16:30(17:10)

> Første tur med Gripruta

Norsk reisereportasje fra 2017. 16 km nordvest for Kristiansund ligger fiskeværet Grip. En gang Norges minste kommune, nå en bydel i Kristiansund. Et fiskeeldorado i sin tid, i dag er det et særegent sted for eventyrlige turister. NRK Møre og Romsdal var med da rutebåten MS Hagbart Waage gikk sin første tur for sesongen.

17:10(18:10)

> Fra jord til bord

Britisk matserie. Stjernekokken Raymond Blanc og programleder Kate Humble skal tilbringe ett år i den berømte botaniske hagen Kew Gardens. Der skal de dyrke grønnsaker, tilberede deilige retter etter hvert som de høster og undersøke historien til våre favoritter i frukt- og grøntavdelingen. I denne del: Raymond og Kate starter om våren med rabarbra, asparges, spinat, tidligpotet og karse på menyen. Vi får høre hvordan krig mot Frankrike gjorde britene til potetspisere, og hvordan gift ble brukt for å friske opp fargen på hermetiske erter i victoriatiden.

18:10(18:35)

> Side om side

Norsk situasjonskomedie fra 2015. I denne del: Frode og Lisbeth har fått spaopphold i gave og ser frem til en romantisk weekend, men ting går ikke helt etter planen. Maria søker jobber, men støter på problemer fordi hun er gravid. Da er det fint at Celine og Jonas arrangerer en "babyshower" for å overraske.

18:35(19:00)

> Side om side

Norsk situasjonskomedie fra 2015. I denne del: Jonas parkerer på handikapplass, og vikler seg inn i en svært vanskelig situasjon når han vil unngå å få bot. Maria vil hjelpe en eldre dame i gaten med forefallende arbeid, og havner i sterk konkurranse med Frode om det samme. Og på toppen av det hele får Celine og Christian lus.

19:00(19:45)

> Søndagsrevyen

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.

19:45(20:35)

> Jakten

Britisk naturserie fra 2015. Vi får et unikt innblikk i dyrelivets jaktmetoder. Jegerne og deres bytter har begge utviklet ulike taktikker for å overleve, tilpasset de miljøene de lever i. I denne del: Hva vil skje med de mest kjente rovdyrene våre? Kan disse hardtarbeidende skapningen overleve i vår tid?

20:35(21:25)

> Min heim er eit slott

Britisk dokumentarserie fra 2016. Phil Spencer besøker de mest storslåtte herregårdene i England, og ser på byggenes historie. I denne del: I dag reiser han til Castle Howard, en av de mest berømte herskapshusene i England. Herregården ligger i North Yorkshire, og er blitt brukt som bakteppe for mange filmer og TV-serier.

21:25(22:25)

> Poldark

Britisk dramaserie fra 2016. I denne del: En informant i smuglerringen utgjør en stor fare for alle. George kjøper opp gjelda til Ross for å knuse ham. I mellomtiden kommer Caroline tilbake til Cornwall med noe å fortelle, men det er Elisabeth som avslører en hemmelighet. Aldersgrense: 12 år.

22:25(23:00)

> Sult - hvordan overleve Ramadan

Norsk kulturprogram. Én måned med fristelser og prøvelser, sult og fråtseri. 16-åringene Aliya og Ayah har gjennomført ramadan. Det har vært en tøff opplevelse, men de har også hatt det skikkelig gøy.

23:00(23:20)

> Kveldsnytt

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med sport og vær.

23:20(00:50)

> Førstebetjent Banks

Britisk krimserie. I denne del: Liket av universitetsstudenten Josh Tate blir funnet i en bergsprekk. Etterforskningen viser at han slett ikke var noen mønsterstudent. Forholdet mellom Helen og Banks blir satt på prøve når det dukker opp noen fra fortiden hennes som hun har hatt vanskelig for å glemme.

00:50(01:35)

> Fader Brown

Britisk krimserie fra 2017. I denne del: Et omreisende radioshow kommer til Kembleford, og fader Brown mistenker at en av de medvirkende er en morder.

01:35(02:25)

> Jakten

Britisk naturserie fra 2015. Vi får et unikt innblikk i dyrelivets jaktmetoder. Jegerne og deres bytter har begge utviklet ulike taktikker for å overleve, tilpasset de miljøene de lever i. I denne del: Hva vil skje med de mest kjente rovdyrene våre? Kan disse hardtarbeidende skapningen overleve i vår tid?

02:25(05:00)

> VG-lista Topp 20 Rådhusplassen

Direkte fra Rådhusplassen. Nordens største gratiskonsert med de beste artistene med de mest populære låtene fra inn- og utland, direkte fra Rådhusplassen i Oslo.