Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK1

07:15(07:45)

> Severin

Norsk dokumentarserie. I denne del: Spekkhoggerne kommer. Vanligvis pleier Severin ikke å se spekkhoggere i fjorden før i slutten av april. Til gjengjeld har han aldri sett så mange før, men får han komme nær dem?

07:45(08:45)

> Dyreklinikken

Svensk dyreserie. Sofia Rågenklint møter dyr og eiere i Sverige og Sørøst-Asia. I denne del: Sofia møter neseaper i Borneos mangroveskog, og hun er med under operasjonen av hesten Manboy, som har et øye som har løsnet. Det blir brått travelt når en europeisk bisonokse uventet våkner fra narkosen i forbindelse med en undersøkelse. Edelpapegøyen Sören har brukket benet og må få en stift operert inn for å kunne gå igjen.

08:45(09:15)

> Forbrukerinspektørene

Dating og falske profiler. Forbrukerprogram. Forbrukerinspektørene avdekker juks og gir deg kunnskap til å bli en smartere forbruker. I denne del: Du er lykkelig gift, men likevel kommer et bilde av deg i en reklame for nettdating. Hvordan er det mulig? Og vi følger Kelly, som leter etter kjærligheten på Tinder.

09:15(10:15)

> Midt i naturen

Svensk naturserie. I denne del: Kulturlandskapet gror igjen i store delar av Europa. Plantar og dyr som lever i beiteområde, står i fare for å forsvinne. I Bulgaria forvillar dei hestar for å prøve å stoppe utviklinga. Utanfor Uppsala testar dei ut om den svenske ponnirasen gotlandsruss kan ta vare på naturen i framtida. Og europeisk bison frå Avesta skal flyttast til Romania.

10:15(11:15)

> Dronning Margrethe og Prins Henrik - i sol og regn

Dansk dokumentar fra 2017. Unge prinsesse Margrethe er redd hun ikke vil møte den rette før hun er dronning. Men så kommer den flotte og følsomme franskmannen grev Henri de Montpezat der og setter "hele horisonten i flammer".

11:15(12:15)

> Fra jord til bord

Britisk matserie. Stjernekokken Raymond Blanc og programleder Kate Humble skal tilbringe ett år i den berømte botaniske hagen Kew Gardens. Der skal de dyrke grønnsaker, tilberede deilige retter etter hvert som de høster og undersøke historien til våre favoritter i frukt- og grøntavdelingen. I denne del: Høsten har kommet til Kew, og det tegner til å bli flere gode avlinger. Det skal blant annet høstes tomat, løk, sopp, ananas, gresskar, rødbeter og eple. Tomaten ble en gang regnet som en dødelig gift, men ketsjupen gjorde britene til tomatelskere. Raymond baker en deilig høstterte med rødbeter, Kate lager tradisjonell eplesider, og vi ser nærmere på hvordan britene dyrket tropisk ananas for 200 år siden.

12:15(13:05)

> Nye triks

Britisk krimserie fra 2009. Et team av pensjonerte politimenn blir satt til å etterforske lovbrudd som ikke er blitt oppklart. I denne del: Familiehemmeligheter kommer til syne når teamet etterforsker et 33 år gammelt mord.

13:05(14:40)

> Miss Marple

Mord pr. korrespondanse. Britisk krim fra 2006. I denne del: Jerry og Johanna drar til det søvnige lille stedet Lymstock for at Jerry skal få hvilt seg etter en alvorlig motorsykkel-ulykke. Men Lymstock er slett ikke et fredelig sted. Flere innbyggere mottar sjikanerende brev, og snart har Jerry hendene fulle med å assistere Miss Marple i jakten på avsenderen.

14:40(15:40)

> Tramteatret - på barrikadene med pop og satire

Norsk dokumentar fra 2013. Tramteatret er mest kjent på grunn av de fire tv-seriene som ble vist på 1980-tallet, selv om de startet som et politisk og musikalsk revyteater på venstresiden. Andreas Diesen og Erik Meyn har hentet fram klipp fra seriene og gruppas seks revyer som inkluderer et privat opptak av revyen "Det går alltid et korstog" fra 1983.

15:40(16:10)

> Vinterdrømmen

Norsk dokumentarserie fra 2017. Jens (31) har kastet loss fra sivilisasjonen og drar alene til fjells. Økonomen vil se om han klarer seg gjennom den tøffe vinteren i Sylan. I denne del: Jens (31) har ofret en karriere som økonom og drar til fjells for å overvintre i det røffe fjellandskapet i Sylan. Men livet i ensomhet i et naust midtvinters blir hardere enn han hadde trodd.

16:10(16:40)

> Ikke gjør dette hjemme

Norsk underholdningsserie fra 2017. Ikke gjør dette hjemme er tilbake og denne sesongen blir det mye bilkjøring. I denne del: Kan man ro i en utrutnet båt og hvordan vil Roar banke stueteppet? Dette og flere andre spørsmål vil du få svar på i denne episoden av Ikke gjør dette hjemme. Marte har kommet til sin andre øvelseskjøringstime, og denne gangen har Torfinn tenkt at hun skal få rygge, med campingvogn. Vel bekomme!

16:40(17:30)

> Hundens hemmelige liv

Britisk dokumentar. Hunden er menneskets beste venn, sies det, men hva vet vi egentlig om våre firbente venner? I denne del: Det finnes nesten en milliard hunder i verden, og vitenskapen avdekker stadig noe nytt om deres liv.

17:30(18:30)

> Beat for Beat

Norsk underholdningsprogram fra 2017. I denne del: Det er igjen tid for musikklek og moro i Beat for Beat. Frida Ånnevik er på lag med Knut Anders Sørum mot Anja Skybakmoen på lag med broren Jonas Skybakmoen.

18:30(19:00)

> Lisenskontrolløren

Norsk dokumentarserie. I over 50 år har fjernsynet i NRK hatt nyhetsjournalister som har rettet et kritisk søkelys mot makta i samfunnet. Lisenskontrolløren retter i stedet et kritisk blikk mot NRKs journalister, og kartlegger fjernsynets nyhetsdekning - fra vevende menn til korrespondentenes rapporter fra skuddlinjen.

19:00(19:45)

> Lørdagsrevyen

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med magasin, sport og vær.

19:45(19:55)

> Lotto

Trekning av ukas sju rette tall og Joker. Trekning av ukas sju rette tall.

19:55(21:35)

> Stjernekamp

Norsk underholdningsserie fra 2017. I Stjernekamp konkurrerer Gaute Ormåsen, Ida Maria, Didrik Solli-Tangen, Aleksander Walman, Benedicte Adrian, Adam Douglas, Erlend Bratland, Makeda, Lisa Børud og Hilde Lyrån slåss om tittelen som Norges ultimate entertainer. Musikkjournalist Mona B. Riise og rocker Thomas Felberg utgjør konkurransens ekspertpanel. I denne del: Det er klart for semifinale i Stjernekamp! Og kveldens sjangere er disco og joik! De tre gjenværende artistene vil bli satt ordentlig på prøve denne uken og må bevise at de virkelig fortjener en plass i finalen.

21:35(22:10)

> Side om side

Norsk dramakomiserie fra 2017. Om livet i den idylliske gaten, og etter hvert så velkjente nabolaget på Granli, der gjerdene er lave og naboskapet tett. Her møter vi beboerne som fortsatt utfordres på viktige ting som: kjærlighet, vennskap, naboskap, arbeidsliv, grilling og farging av øyenbryn. Ja, egentlig den typen prøvelser vi alle kan kjenne oss igjen i. I denne del: Frode blir tvunget til å ta seg en jobb, men den stillingen på Granli Senter viser seg å være noe litt annet enn det han hadde forespeilet seg. Jonas arrangerer "Star Wars Gathering", men han har dobbelt-booket seg, og helgen blir alt annet en rolig.

22:10(23:10)

> Lindmo

Norsk talkshow fra 2017. Anne Lindmo i godt selskap med et stort publikum, levende musikk og aktuelle gjester. I denne del: I kveld får Lindmo besøk av komiker Else Kåss Furuseth. Hun ble kritikerrost for soloforestillingen "Kondolerer", og er nå er hun premiereklar med oppfølgeren som har fått tittelen "Gratulerer". Til Lindmo kommer også Nancy Herz, Amina Bile og Sofia Srour, bedre kjent som "De skamløse jentene". Gjennom kronikker og utspill i media har de satt søkelys på tema som sosial kontroll av minoritetsjenter. Det blir også spennende historier fra musiker og meteoritt-entusiast Jon Larsen! Han har forbløffet både NASA og det internasjonale forskermiljøet med sin metode for å samle og identifisere "stjernestøv" langs fortauskanter i bybildet. Kveldens musikalske innslag står Ingebjørg Bratland for når hun fremfører sin seneste single "Bror".

23:10(23:25)

> Kveldsnytt

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med sport og vær.

23:25(23:35)

> TV-aksjonen 2017

Årets TV-aksjon går til Unicef. Årets TV-aksjon går til Unicef. Pengene som samles inn skal sikre at barn får mulighet til læring og skolegang i fem land som er rammet av krig og konflikt. I et tidligere geriljakontrollert område sør i landet møter hun elleveåringen John Sebastian Cavides. Han deler sin dramatiske historie med oss. På Peaceful school i El Pescador lærer barna hvordan de skal leve i fred med hverandre i et land som har vært herjet av borgerkrig i over femti år.

23:35(01:05)

> Dredd

Britisk-amerikansk-indisk action fra 2012. Karl Urban, Olivia Thirlby. I en dystopisk framtid er Mega City One den største byen i USA, og kriminelle gjenger styrer med hard hånd. En fryktet gruppe dommere og bødler kalt "Judges", prøver imidlertid å opprettholde orden, og når et nytt dop gjør sitt inntog må dommerne gripe inn for å beskytte menneskene i byen. Aldersgrense: 15 år.

01:05(01:35)

> Ukens vinner

Norsk underholdningsserie. Gutta fra Radioresepsjonen er selvutnevnte dommere og kårer en høyst subjektiv vinner blant klovner og helter i ukens mediebilde.

01:35(02:30)

> Nye triks

Britisk krimserie fra 2009. Et team av pensjonerte politimenn blir satt til å etterforske lovbrudd som ikke er blitt oppklart. I denne del: Familiehemmeligheter kommer til syne når teamet etterforsker et 33 år gammelt mord.

02:30(04:15)

> Bedrageren

Amerikansk drama fra 2012. Richard Gere, Susan Sarandon. Milliardæren Robert Miller er en skruppelløs mann. Han har tuklet med bokføringen og ført såvel sine ansatte som familien bak lyset. En natt når Robert er ute og kjører med elskerinnen, krasjer de og hun dør av skadene. Han forsøker å fjerne sporene etter ulykken, men spørsmålet er hva som innhenter ham først - politiet eller samvittigheten. Aldersgrense: 15 år.

04:15(05:05)

> Skavlan

Norsk talkshow fra 2017. Fredrik Skavlan møter norske, svenske og internasjonale gjester. Uhøytidelig stemning, samtalen i fokus - og den beste musikken. I denne del: Vendela Kirsebom kommer for å snakke om sin nye biografi. Vi møter også tidligere verdensmester i tennis, Mats Willander, som forteller hvordan man skaper en vinner. På scenen står den 14 år gamle svenske sopranen Aksel Rykkvin, som har imponert kritikere og publikum over hele Europa. Nå har han kommet i stemmeskiftet, og gjør sin aller siste TV-opptreden som sopran.

05:05(06:00)

> Hundens hemmelige liv

Britisk dokumentar. Hunden er menneskets beste venn, sies det, men hva vet vi egentlig om våre firbente venner? I denne del: Det finnes nesten en milliard hunder i verden, og vitenskapen avdekker stadig noe nytt om deres liv.