Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

06:00(06:03)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

08:35(09:35)

> Brian Cox og naturens undere

Britisk naturserie fra 2016. For å skjønne hvordan livet oppsto på jorden må vi først forstå hvilke grunnstoffer planeten vår er laget av. The Moth and the Flame. Hvilke naturkrefter omgir oss og former verden vi lever i?

09:35(10:25)

> Wien - keisaranes metropol

Britisk dokumentarserie fra 2016. Mens Habsburg-dynastiet sto for fall, blomstret Wien.

10:25(11:10)

> Team Ingebrigtsen

Norsk dokumentarserie fra 2018. Team Ingebrigtsen har en svært spennende sommer i vente. Henrik er tilbake etter et år med skader, Jakob slår stadig nye rekorder og Filip er i sitt livs form. På årets Bislett Games er de et av hovedtrekkplastrene. I sesong to av denne norske dokumentarserien følger vi igjen den ambisiøse friidrettsfamilien gjennom store mesterskap og viktige familiebegivenheter for å se hva som ligger bak de fantastiske resultatene.

11:10(12:05)

> Silkeveien

Britisk dokumentarserie fra 2016. Sam reiser videre vestover langs verdens mest berømte handelsrute, til Persepolis i Iran, Istanbul i Tyrkia og tilbake til Venezia i Italia.

12:05(12:55)

> Tett på farlige dyr

Britisk naturserie fra 2016. Naturfilmfotografen Gordon Buchanan ønsker å lære mer om farlige dyr fra perspektivet til lokale stammefolk. Løve. Naturfilmfotografen Gordon Buchanan ønsker å lære mer om farlige dyr fra lokale stammefolks perspektiv.

12:55(13:45)

> Frankrikes fantastiske kunst

Britisk dokumentarserie fra 2017. Andrew ser nærmere på impresjonismen, en av de mest kreative periodene i kunsthistorien. Frankrike var i endring, og unge, sinte artister lette etter inspirasjon i vertshus, bordeller og kabareter.

13:45(14:45)

> Middelhavet rundt med Simon Reeve

Britisk dokumentarserie. Kypros er fremdeles en delt øy, men dypere er skillelinjene i Midtøsten. Simon besøker både Libanon, Israel og Gaza. Kypros, Libanon, Israel og Gaza.

14:45(16:00)

> Jorden rundt på seks steg

Norsk underholdningsserie fra 2019. Sâo Tomé og Príncipe er et av Afrikas minst besøkte land, noe som gir Svein Østvik og Kathrine Sørland en ekstra utfordring: Hvordan komme på sporet av en berømt politiker i et av verdens minst besøkte land?. Svein Østvik og Kathrine Sørland. Vi er snart åtte milliarder mennesker på jorden. Ifølge teorien "six degrees of separation" er vi alle koblet sammen gjennom maksimalt seks bekjentskaper. Via en venn av en venn, på seks steg, kan du altså kobles sammen med hvem som helst på planeten! Nå skal seks nye par reisekamerater ut i verden for å teste denne teorien i praksis.

16:00(16:45)

> KORK - hele landets orkester

Norsk musikkprogram fra 2019. House of Sound.

16:45(17:20)

> Kunnskapskanalen

Norsk faktaprogram. Hva er vitenskap? Samtidig som politikere, næringslivet og folk for øvrig etterspør vitenskapelig kunnskap om alt fra klima og migrasjon til helse og trening, vokser det fram begreper som "fake science" og "alternativ sannhet". Vitenskapsfilosofi - del 1.

17:20(17:30)

> TING!

Norsk dokumentarserie fra 2019. Høyhalseren. Elsket av både konger og rebeller. Gjennom spilte scener, animasjon og arkivklipp får du design-historie fortalt på en leken, kjapp og uhøytidelig måte.

17:30(18:00)

> Framtidas superframkomstmiddel

Dansk dokumentarserie. Vil hyperloop og sjølvkøyrande bussar snart vere vanlege i kollektivtrafikken?. Kollektivtransport. Frakt og ferdsel er i enorm forandring. Korleis ser bilar, droner og skip ut i framtida?

18:00(18:25)

> Norge Rundt

Norsk reportasjeserie. To ganger olympisk mester i padling, Eirik Verås Larsen, tar plass i radiostudio sammen med Dag Erik Pedersen. : Sangdebut i hovedstaden. Finn din favorittreportasje på Norge Rundtkartet: nrk.no/norgerundt.

18:25(18:55)

> Matsjokket

Norsk matserie fra 2019. Ronny og Tuva fra P3 får sjokk når kokken Christer rydder i kjøleskapet deres. Når de får se hvor mye grønnsaker som blir til matsvinn fordi de har feil form og størrelse, bestemmer de seg for å gjøre noe. Ronny og Tuvas grønnsakssjokk. Den enorme sløsingen med ressurser og matvarer kan vi åpenbart ikke ha noe av, ifølge kokk og programleder Christer Rødseth. Foruten å være en anerkjent, medaljevinnende kjøkkensjef med kapteinsbindet på det norske kokkelandslaget, brenner Rødseth for å redusere det enorme matsvinnet som nå foregår. Regjeringen har som mål å halvere det norske matsvinnet innen 2030, men det holder ikke mål. Ifølge FNs klimarapport må dette skje nå, og Rødseth har noen formeninger om hvordan dette skal gå til.

18:55(19:45)

> Lindmo

Norsk talkshow fra 2019. Et stjernelag av norske musikere med bl.a. Kari Bremnes og Herborg Kråkevik, er med oss for å gi en musikalsk hyllest til sin avdøde venn og kollega Anne Grete Preus. Anne Lindmo i godt selskap med et stort publikum, levende musikk og aktuelle gjester. Målet er å samle gjester som gløder og som kan kunsten å fortelle historier folk kjenner seg igjen i, sånn at det svinger i både topplokket og i lattermuskelen og innerst i sjelen hos seerne våre.

19:45(22:15)

> Hovedscenen

Program om musikk og scenekunst. Opera fra Salzburgfestspillene; Orfeus i underverdenen. Regissøren Barrie Kosky har skapt en magisk og humoristisk verden med ekstravagante kostymer og overdådig scengrafi. Solistene Kathryn Lewek, Anne Sofie von Otter og Martin Winkler fikk alle strålende kritikker i pressen og sammen med Wienerfilharmonikenre ble dette "et intenst og fabelaktig show". Presentert av Arild Erikstad.

22:15(00:55)

> Boyhood

Amerikansk drama fra 2014. Dette dramaet ble filmet over en periode på 12 år, og begynner når Olivia flytter til Houston i Texas sammen med sønnen Mason og datteren Samantha etter at ekteskapet med barnas far faller fra hverandre.

00:55(01:25)

> Alt var bedre før

Norsk dokumentarserie. På 1950- og 60-tallet ble vaskeekte husmorkunnskap verdsatt og ettertraktet. Husmødrene skulle kunne sy barneklær, få kritthvit vask og sørge for at alle i familien fikk alt de trengte. Da husmoren styrte hjemmet.

01:25(02:00)

> Framtidas superframkomstmiddel

Dansk dokumentarserie. Vil hyperloop og sjølvkøyrande bussar snart vere vanlege i kollektivtrafikken?. Kollektivtransport. Frakt og ferdsel er i enorm forandring. Korleis ser bilar, droner og skip ut i framtida?

02:00(02:03)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

02:03(02:45)

> Eides språksjov

Norsk underholdningsserie fra 2019. Det starta med eit flåttbitt, og enda med eit svært sjeldant fenomen. Birgit vakna ein dag opp med tysk aksent. Vi får også besøk av dialektfenomenet Robert Gustafsson, ein av Sveriges mest morosame menn. Norsk på svensk. I "Eides språksjov" inviterer programleder Linda Eide til språklig moro og opplysning.

02:45(03:45)

> Vietnam

Amerikansk dokumentarserie fra 2017. Fra 1973: Watergateskandalen tvinger Nixon til å gå av, og i Vietnam fortsetter den brutale borgerkrigen. Tynget av minner. Historien om Vietnamkrigen slik den aldri har blitt fortalt før.

03:45(04:45)

> Middelhavet rundt med Simon Reeve

Britisk dokumentarserie. Kypros er fremdeles en delt øy, men dypere er skillelinjene i Midtøsten. Simon besøker både Libanon, Israel og Gaza. Kypros, Libanon, Israel og Gaza.