Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

06:00(08:45)

> Ingen sending

08:45(09:35)

> Poirot

Juveltyveriet på Grand Metropolitan. Britisk krimserie fra 1993. I denne del: Etter anbefaling av legen tar Poirot en kort ferie i Brighton. Reisen sammanfaller med premieren for en nyoppsetning av teaterstykket fra "Perler for svin". Hovedrolleinnehaveren Margaret Opalsons rollefigur bærer et verdifullt perlehalsbånd. Når noen stjeler halsbåndet kjenner Poirot seg tvunget til å avbryte ferien for å lete etter det.

09:35(10:05)

> Torp

Norsk intervjuprogram. Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

12:50(13:20)

> Min mor var tyskertøs

Dansk dokumentarserie. Over 50.000 danske kvinner forelsket seg i tyske soldater under krigen. De ble hånet, utstøtt og betraktet som forrædere, fordi de forbrøt seg mot nasjonens og mennenes ære. I mange tiår etter frigjøringen ble deres opplevelser fortiet. Deres del av historien passet ikke inn i den store fortellingen om Danmark som motstandsnasjon. Nå forteller barna om sine mødres tyske kjærlighet. I denne del: Over 50 000 danske kvinner forelsket seg i tyske soldater under krigen. De ble hånet, utstøtt og betraktet som forrædere, fordi de forbrøt seg mot nasjonens og mennenes ære. I mange tiår etter frigjøringen ble deres opplevelser fortiet. Deres del av historien passet ikke inn i den store fortellingen om Danmark som motstandsnasjon. Nå forteller barna deres om sine mødres tyske kjærlighet.

13:20(13:50)

> I all slags vær

Norsk dokumentarserie. Vi leter i arkivet etter vær og nordmenns forhold til vær gjennom 100 år. I denne del: En norsk rekord kan være god trøst når været blir uutholdelig.

13:50(14:30)

> Mitt liv

Thorbjørn Berntsen. Norsk dokumentarserie. Portrett av personer som har vært med på å forme vår norske samtidshistorie. I denne del: Han kalte den britiske kollegaen sin en drittsekk mens han var miljøvernminister, og Thorbjørn Berntsen er fremdeles kjent for sin skarpe tunge. Han vokste opp under enkle kår i Groruddalen på 30-tallet og fikk sin første jobb på Aker mek., der ble han hovedtillitsmann. Det ble starten på hans politiske karriere, som endte med vervet som Arbeiderpartiets nestleder og miljøvernminister på 1990-tallet. Berntsen avslører ukjente sider av livet bak kulissene når han ser tilbake på et langt liv i norsk fagbevegelse og politikk.

14:30(14:50)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

14:50(15:50)

> Dyreklinikken

Svensk dyreserie fra 2016. I denne del: Hunden Tea kan verken gå eller stå lenger. Den ville leoparden Dizzy har skadet øyet. Hvis det viser seg at hun er blind, kan hun kanskje ikke slippes fri igjen. Hesten Pyret er så alvorlig skadd at det kan være snakk om liv eller død.

15:50(16:20)

> Camillas klassiske

Svensk musikkserie. Camilla Lundberg møter store mestere innen klassisk musikk, både levende og døde. I denne del: Hvorfor kalles Ludwig van Beethoven en gigant? Pianist Leif Ove Andsnes leder et verdensomspennende Beethoven-prosjekt.

16:20(17:10)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie.

17:10(18:00)

> Poirot

Fem små griser. Britisk krimserie fra 2004. I denne del: I 1925 blir Caroline Crale hengt for drapet på sin mann, maleren Amyas Crale.

18:00(19:00)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:00(19:45)

> VM kunstløp

Kortprogram kvinner. Helsingfors.

19:45(20:45)

> Brian Cox og naturens undere

Britisk naturserie fra 2016. I denne del: Jordas ferd gjennom rommet former våre liv. Den roterer med en utrolig hastighet i bane rundt sola, og likevel kan vi ikke merke denne bevegelsen. Rotasjonen kan forårsake tropiske stormer, orkaner og tyfoner. Når jord, måne og sol står i et spesielt forhold til hverandre, kan gravitasjonskreftene forårsake enorme tidevannsforskjeller, blant annet i Amazonas. Hvilke naturkrefter omgir oss og former verden vi lever i?

20:45(20:55)

> Vikinglotto

20:55(21:35)

> Glemte helter

Norsk dokumentarserie. Noen historier er for gode til å glemmes. I serien "Glemte helter" reiser vi verden rundt på jakt etter nordmenn som levde eventyrlige liv. I dag er de ukjente for de fleste av oss. I denne del: Johanne Kolstad var på 1930-tallet Norges første hoppdronning. Hun ble nektet å hoppe i Holmenkollen, men dro til Amerika hvor hun ble feiret som en stor stjerne. Der finnes det fortsatt spor etter pionéren.

21:35(22:50)

> Urix spesial

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

22:50(23:50)

> Brennpunkt

Sykkelberget. Norsk dokumentarprogram fra 2017. Brennpunkt er Norges største redaksjon for undersøkende journalistikk. Vi lager dokumentarer om kritikkverdige forhold og forteller historier som angår deg. I denne del: Høsten 2015 kom det over 5.000 asylsøkere gjennom grensestasjonen ved Kirkenes. De fleste kom på sykkel, og norske myndigheter ble i villrede. Hvordan skulle de håndtere dette? Hva slags avtaler hadde vi med Russland, og hvorfor ble ikke grunnløse asylsøkere stoppet før de syklet inn i landet? I Brennpunkt møter vi de som flyktet, de som håndterte krisen og de som analyserer det storpolitiske spillet.

23:50(00:20)

> Korrespondentane

Svensk utenriksmagasin fra 2016. I denne del: Hvorfor vil så mange i verden følge autoritære ledere? Korrespondentane ser nærmere på dette og hvilke følger det får. Reportasjer fra blant annet Filippinene og Tyrkia.

00:20(00:50)

> Torp

Norsk intervjuprogram. Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

00:50(02:05)

> Urix spesial

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

04:48(06:00)

> Ingen sending