Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK1

07:00(07:25)

> Antikkduellen

Dansk livstilsserie. Danske antikkhandlere utfordres hver uke til å konkurrere om de beste kjøpene og den beste restaureringen. I denne del: Denne uken konkurrerer Niels Jørgen Andreasen fra Aarhus mot Rikke Fog Sørensen i Næstved.

07:25(07:55)

> Det gode bondeliv

Dansk livsstilsserie. På Kastaniegården bor Frank Erichsen med sin kone og to barn. De ønsker å være selvforsynt og leve et enkelt liv nesten slik bønder gjorde i gamle dager. I denne del: Frank gjør klar bikubene. Den gamle trommelen får en overhaling slik at Frank og hesten Solvej kan tromle åkrene omkring Kastaniegården. Franks bulkete stålbeholder skal rettes ut. Spørsmålet er om det kan gjøres med vanntrykk?

07:55(08:25)

> Kor i verda

Norsk dokumentar. Songkoret Lyderhorn i Bergen samlar hvert år inn over 400.000 kroner til barnehjemmet Botshabelo i Sør-Afrika. De begynte som et politisk kor langt ute på venstresiden og har aldri gitt opp kampen for en bedre verden. Nå skal de få ny dirigent. Ingvill Mjeldheim Holter er nyutdannet og entusiastisk, først og fremst når det gjelder musikken. Vil Ingvill få koret til å dele den musikalske visjonen hennes? Og vil engasjementet for en bedre verden smittet fra koret til dirigenten?

08:25(10:15)

> Jentene fra Dagenham

Britsk komediedrama fra 2010. Sally Hawkins, Andrea Riseborough. Rita arbejder på Europas største bilfabrik, Ford-fabrikken i engelske Dagenham. Året er 1968, og de kvindelige ansatte får mindre i løn end mændene - blot fordi de er kvinder. Da kvinderne tilmed bliver omklassificeret som ufaglært arbejdskraft, mister de tålmodigheden. Anført af den rapkæftede Rita går de i strejke for at få ligeløn. Det bliver en arbejdskamp, der giver genlyd helt ind i den britiske regering. Aldersgrense: 11 år.

10:15(11:05)

> Det ville Alaska

Britisk dokumentarserie fra 2015. I denne del: Miljøet i Alaska er tøft, med ekstreme sesongvariasjoner. I løpet av sommerukene er det en kamp om å skaffe seg nok mat til å klare seg gjennom hele året. Det er rikelig med ressurser, men tiden er kort.

11:05(12:00)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie. Lady Patricia Brewster skaper kaos da hun kjem til Aidensfield. I denne del: Lady Patricia Brewster skaper kaos da hun kommer til Aidensfield.

12:00(12:45)

> Boris - sjimpansen på Manhattan

Britisk dokumentar fra 2015. New York, 1967: Hester og Jerry Mundis bor i en leilighet på Manhattan sammen med sønnen Shep og hunden Ahab. En dag kommer de over en foreldreløs sjimpansebaby i en sliten dyrebutikk. Nesten 50 år senere ser de tilbake på de eventyrlige opplevelsene de fikk da de valgte å ta til seg Boris og la ham bli en del av familien. De minnes også den hjerteskjærende avskjeden da han ble for sterk og for uregjerlig for dem, og vi blir med når de møter ham igjen i sitt nye hjem i England.

12:45(14:15)

> Miss Marple

Lek med speil. Britisk krim fra 2009. I denne del: Miss Marple blir invitert til London av sin gode venninne Ruth van Rydock, som er bekymret for sin søster Carrie-Louise. Hun blir med Ruth videre til Stonygate der Carrie-Louise bor med sin mann, Lewis. Under besøket blir en mann skutt og drept, og det viser seg å være Carrie-Louises stesønn, Christian. Han har hatt ansvaret for driften av fondet som finansierer Stonygate, og mistanken faller dermed på Carrie-Louise.

14:15(15:05)

> Pynta pudler

Britisk dokumentar. Over hele Amerika blir pudler fikset, farget og klippet for å delta i den årlige, prestisjefylte konkurransen i ekstrem og kreativ hundestyling i Pennsylvania. Det er bare én puddel som kan krones som vinner, og denne gangen skal britiske Dobby utfordre de amerikanske krølltoppene. Kan det for første gang i historien bli en ikke-amerikansk deltaker som går til topps?

15:05(16:00)

> Kongelige fotografer

Dronning Mauds album. Norsk dokumentarserie fra 2015. I denne del: Det er en stor, historisk fotoskatt som åpner seg i Dronning Mauds private fotoalbum. Med spesiell tillatelse fra Det kongelige hoff får vi for første gang se inn i en verden som vi ellers bare kan høre om i romaner og eventyr. Gjennom tusenvis av private bilder og unike gjenstander som er bevart ved De kongelige samlinger ved Slottet i Oslo, møter vi den engelske prinsesse Maud som gifter seg med den danske prins Carl. Vi kan følge hele den spennende livshistorien deres fra Appleton House i England, hvor prins Alexander blir født, til Slottet i Oslo, hvor de kommer i 1905 som Kong Haakon VII, prins Olav og Dronning Maud.

16:00(17:00)

> Kongelige fotografer

Kronprinsesse Märthas krig. Norsk dokumentarserie fra 2015. I denne del: Hun kom til Norge som svensk prinsesse og kronprins Olavs forlovede. Hun ble mor til kong Harald V, og under annen verdenskrig trådte hun inn på verdensscenen som en nær venn av den amerikanske president Franklin D. Roosevelt. For første gang har Slottet i Oslo åpnet sine samlinger, og gitt tilgang til kronprinsesse Märthas egne, private filmopptak og fotografier, brev og gjenstander. Dette kaster et helt nytt lys over kronprinsesse Märthas innsats, og henter fram historien om kronprinsessen som døde allerede i 1954, og som aldri ble dronning av Norge. Kronprinsesse Märtha hadde stor betydning, ikke bare for Norges historie, men også for den amerikanske presidenten under de vanskelige krigsårene.

17:00(18:00)

> Oscar og Greta og huset de bygde

Svensk dokumentar fra 2017. I nesten 40 år sto det en kasse urørt i kjelleren til Tom Alandh. Da han begynte å gå gjennom innholdet, fant han fotografier, gamle regninger, kvitteringer og brev han aldri hadde sett. Det var det som var igjen av hans fosterforeldres liv sammen.

18:00(19:00)

> D.D.E. 20 års jubileumskonsert

Konsertopptak fra 2012. I 20 år har D.D.E. spilt over 2500 konserter rundt om i landet. Denne eventyrlige suksessen ble feiret med en jubileumskonsert i Olavshallen der også Nidarosdomens Guttekor og TrondheimSolistene deltok sammen med andre musikervenner.

19:00(19:35)

> Dagsrevyen

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med magasin, sport og vær.

19:35(20:35)

> Husdrømmer

Svensk livstilsserie fra 2017. Pernilla Monsson Colt følger familier som skal realisere boligdrømmene sine. Og arkitekt Gert Wingårdh viser fram villaer, loftsleiligheter, nybygg og oppussingsobjekter. I denne del: Taras og Tanja møtte hverandre da de var midt i livet. Nå vil de bo langt fra byen og bygger drømmehuset på en gigantisk tomt. Den har til og med sin egen fugledam. Men ønskelisten for luksushjemmet er lang. Vil de klare å få solgt sitt gamle hus i tide, og vil pengene strekke til?

20:35(21:25)

> Lusitania - skipet som forandret verden

Britisk dokumentar fra 2015. Året er 1915. George Hook er på vei hjem til England med barna sine, Elsie og Frank. De reiser på tredje klasse med passasjerskipet Lusitania, og gikk om bord i New York sammen med nærmere 2.000 andre. Utenfor irskekysten blir skipet torpedert av den tyske u-båten U-20. I løpet av 18 minutter synker Lusitania, og 1.198 mennesker dør i det noen har kalt historiens første krigsforbrytelse.

21:25(22:15)

> Broadchurch

Britisk krimserie fra 2017. Etterforskerne Alec Hardy og Ellie Miller løser mysterier i den lille kystbyen Broadchurch i Dorset, England. I denne del: Et nytt vitne dukker opp, og informasjonen fra intervjuet snur opp-ned på etterforskningen. Alec og Ellie må granske alibiet til den mistenkte nærmere.

22:15(23:00)

> Broadchurch

Britisk krimserie fra 2017. Etterforskerne Alec Hardy og Ellie Miller løser mysterier i den lille kystbyen Broadchurch i Dorset, England. I denne del: En ny mistenkt blir avhørt. Søket av hans eiendom avdekker nye bevis som knytter ham til saken.

23:00(23:15)

> Kveldsnytt

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med sport og vær.

23:15(00:55)

> Poirot

Solen var vitne. Britisk krimserie fra 2001. I denne del: Poirot er på bedringens vei etter en plutselig kollaps. For å hvile ut, sender legen ham til et rehabiliteringssenter. Men den beste medisinen får han da han får et mord å løse. En annen pasient på samme sted blir nemlig funnet drept.

00:55(02:30)

> Hinterland

Djevelbroen. Britisk krimserie fra 2014. Politietterforsker Tom Mathias løses mordsaker mens han leter etter en løsning på sine egne problemer i walisiske Aberystwyth. I denne del: Kriminaletterforsker Tom Mathias har forlatt politiet i London og er kommet til et idyllisk distrikt i Wales. Men under overflaten ligger hemmelighetene begravet. I en gammel ravine ligger en kvinne på kne med hodet ned i de brusende vannmassene. Hun er død.

02:30(04:05)

> Hinterland

Nattmusikk. Britisk krimserie fra 2014. Politietterforsker Tom Mathias løses mordsaker mens han leter etter en løsning på sine egne problemer i walisiske Aberystwyth. I denne del: I et avsidesliggende gårdshus i Wales blir den ivrige fotografen Idris Williams funnet død. Hun er slått ihjel, og en anonym person har varslet politiet. Kriminaletterforsker Tom Mathias tror ikke at det er en innbruddstyv som har vært på ferde. Han finner snart ut at saken har forbindelser til fortiden.

04:05(04:56)

> Nytt liv i East End

Britisk dramaserie fra 2017. En serie om fødsel, liv og død på Londons østkant på 60-tallet. I denne del: Søster Ursula innfører stadig nye regler ved Nonnatus House. Jordmødrene har problemer med å følge de nye retningslinjene, særlig da det eksploderer på havnen.