Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

06:00(08:00)

> Ingen sending

08:00(10:35)

> Svensken, dansken, nordmannen og William Shakespeare

Det er 400 år siden William Shakespeare døde. Ved hjelp av animasjon, malerier, lydkulisser og besøk i England forteller vi historien om verdens største dramatiker og datidens konge som var blant hans største beundrere. Denne historien fører oss overraskende til både Danmark, Sverige og Norge, og viser hvordan noen av teaterstykkene henter inspirasjon herfra. Og vi møter samtidig kunstnere i Skandinavia som arbeider med Shakespeare akkurat nå.

10:35(11:05)

> Norge rundt og rundt

Hyggelige gjensyn fra "Norge rundt"s rikholdige arkiv.

11:05(12:05)

> Datoen

Norsk dokumentarserie. Tre mennesker født på nøyaktig samme dag. De er født inn i samme land og i samme tid, men livene deres skal ta ulike retninger. Tre livsløp flettes sammen av store og små historiske hendelser. I denne del: Tove Seth, Fridtjof Næss og Åse Kleveland er født på nøyaktig samme dag: 18. mars 1949. Født inn i samme land og i samme tid, likevel skal livene deres ta helt ulike retninger. Tre livsløp som flettes sammen av små og store historiske hendelser. Kanskje kan disse tre menneskenes liv fortelle noe om oss alle? Om landet vårt? Om hvem vi var og hvem vi ble?

12:05(13:05)

> Lindmo

Norsk talkshow fra 2017. Anne Lindmo i godt selskap med et stort publikum, levende musikk og aktuelle gjester. I denne del: Guttene i Jowst er nesten klare for å dra til Kiev, men først tar Norges håp i Eurovision Song Contest turen innom Lindmo! Der møter de vår litterære superstjerne Karl Ove Knausgård, som er tilbake i Norge og klar for å vise frem en Munch-utstilling som han har vært med å sette sammen.

13:05(14:55)

> I hodet på et dyr

Britisk naturserie fra 2014. I denne del: Chris Packham utforsker de helt utrolige måtene kråker løser problemer på. Kan dyr tenke? Og hva vet de? Revolusjonerende nyvinninger innen vitenskapelige metoder gjør at vi forstår mer av dyrenes hjerner.

14:55(16:25)

> Jag etter vind

Norsk drama fra 2013. Tobias Santelmann, Marie Blokhus. Anna bor i Berlin, men er fra en liten by i Nord-Norge. Når hennes kjære mormor dør, drar hun tilbake til hjemstedet. Der møter hun en gretten morfar, som fortsatt klandrer Anna for en ulykke som førte til at foreldrene hennes døde for over ti år siden. Men de har bare hverandre, og litt etter litt begynner de å gjenopprette og bedre forholdet. Aldersgrense: 7 år.

16:25(17:15)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie. Lady Patricia Brewster skaper kaos da hun kjem til Aidensfield. I denne del: Lady Patricia Brewster skaper kaos da hun kommer til Aidensfield.

17:15(19:00)

> Poirot

Det tause vitnet. Britisk krimserie fra 1996. I denne del: Den velstående enken Emily Arundel faller stygt i trappen, og alle mener uhellet skyldtes hunden hennes. Men Emily mistenker at noen av hennes slektninger ønsker livet av henne og kontakter Hercule Poirot. Ikke lenge etter lykkes morderen, og Emily blir funnet død. Men hvordan skal Poirot få det eneste vitnet - nemlig hunden - til å fortelle hva som skjedde?

19:00(19:30)

> Kampen om livet

Kan vi kurere kreft? Norsk populærvitenskapelig serie om livet fra 2017. I denne del: Biostatistiker og programleder Jo Røislien viser hvordan selv enkle regler kan gi komplekse resultater, og utforsker hvordan evolusjon kan brukes til å behandle kreft. Jo drar på fisketokt i Lofoten, og til Grønland for å se hvordan miljøet endrer genene. Det blir atomhage, evolusjon på kjøkkenbenken, og en kur for kreft.

19:30(20:25)

> Virusjegerne

Nederlandsk dokumentar fra 2016. Ebolaen drepte 12.000 mennesker da den herjet Vest-Afrika i 2014. Sammen med aids er den det best kjente eksempelet på en sykdom som skyldes virus som har smittet fra dyr til mennesker. Og vi står i fare for at en rekke nye virus skal gjøre det samme. Hvorfor øker dette problemet, og hva kan vi gjøre for å hindre at det skjer igjen?

20:25(21:20)

> Norges villmarker

Fjellet. Norsk naturprogram. I denne del: Vi besøker både Hardangervidda, Børgefjell og Finnmarksvidda i denne andre delen av storserien om norsk natur og dyreliv beregnet på det internasjonale marked. Naturfotografene Nævra og Beck Lande lar oss denne gangen møte bl.a. villrein, jerv, fjellrev og snøugle i storslåtte naturkulisser.

21:20(22:55)

> En historie for framtiden

Finsk dokumentar fra 2017. De gule støvlene til John Websters framtidige oldebarn vil trå langs en helt annen kyst enn den vi kjenner i dag. Han ser for seg at hun blir født om femti år, og at hun heter Dorit. I dette billedbrevet han har laget til henne, tar han oss med på en reise fra Finland, gjennom Russland og kullgruvene i Sibir, til Marshalløyene i Stillehavet og gjennom USA til New York. Hvordan kan vi hjelpe våre barn og barnebarn i dag?

22:55(23:55)

> Ørkenen Sur

Norsk dokumentar. I mange år dro nordmenn over Atlanteren, på jakt etter lykke og velstand. Men ikke alle fant det lovende land. Fra høsten 1929 rammet den økonomiske depresjonen flere tusen norske sjømenn i USA. Mange av dem slo seg ned på ei søppelfylling i Brooklyn. Mellom tønner, i rør og i bilvrak lagde de sine hjem, og der bodde de, sommer som vinter. Stedet utviklet seg til et eget lite samfunn som fikk tilnavnet "Ørkenen Sur". Denne filmen handler om noen av dem som opplevde fattigdommens Amerika.

23:55(00:45)

> Første verdenskrig - soldatenes fortellinger

Britisk dokumentar fra 2014. 280 øyevitner fra første verdenskrig ble intervjuet av BBC tidlig på 60-tallet. Intervjuene ble gjort i forbindelse med TV-serien "The Great War". Mange av opptakene har ikke blitt vist før. De gir oss et gripende bilde av hvordan mennesker opplever krig, sett gjennom øynene til noen av dem som overlevde.

00:45(01:40)

> Digitale dissidenter

Norsk dokumentar fra 2015. Republikanske patrioter, radikale anarkister og cyber-hippier kjemper side om side for åpenthet og privatliv i den digitale verden. Prisen de betaler er fengselsopphold, et liv i eksil eller forsakelse av familie og karriere. Mens noen hyller dem som helter, fordømmer andre dem for å true vår sikkerhet. Hva gjør dem til digitale krigere? Hva er motivene deres?

01:40(03:17)

> Trumped

Amerikansk dokumentar fra 2017. Den 20. januar 2017 ble Donald J. Trump innsatt som USAs 45. president. Et filmteam fikk følge presidentkandidatene daglig fra januar til november i en politisk valgkamp uten sidestykke i moderne amerikansk historie.

03:17(06:00)

> Ingen sending