Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

06:00(08:35)

> Ingen sending

08:35(09:25)

> Poirot: Fem små griser

Fem små griser. Britisk fjernsynsfilm i to deler. Etter en roman av Agatha Christie, med David Suchet i hovedrollen. I 1925 blir Caroline Crale hengt for drapet på sin mann, maleren Amyas Crale. Tretten år senere oppsøker datteren Lucy detektiv Hercule Poirot med et brev som moren skrev rett før hun døde, hvor hun bedyrer sin uskyld. Poirot går med på å grave opp fortiden for å finne sannheten, men han advarer Lucy med at den kanskje ikke er det hun ønsker å høre. I denne del: I 1925 blir Caroline Crale hengt for drapet på sin mann, maleren Amyas Crale. Tretten år senere oppsøker datteren Lucy detektiv Hercule Poirot med et brev som moren skrev rett før hun døde, hvor hun bedyrer sin uskyld. Poirot går med på å grave opp fortiden for å finne sannheten, men han advarer Lucy med at den kanskje ikke er det hun ønsker å høre.

12:10(13:10)

> Brian Cox og naturens undere

Britisk naturserie fra 2016. I denne del: Jordas ferd gjennom rommet former våre liv. Den roterer med en utrolig hastighet i bane rundt sola, og likevel kan vi ikke merke denne bevegelsen. Rotasjonen kan forårsake tropiske stormer, orkaner og tyfoner. Når jord, måne og sol står i et spesielt forhold til hverandre, kan gravitasjonskreftene forårsake enorme tidevannsforskjeller, blant annet i Amazonas. Hvilke naturkrefter omgir oss og former verden vi lever i?

13:10(13:40)

> Torp

Norsk intervjuprogram. Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

13:40(14:55)

> Urix spesial

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

14:55(15:50)

> Fett versus sukker

Britisk dokumentar. Hva er verst, fett eller sukker? De to legene, og eneggede tvillingene, Chris og Xand Van Tulleken tester hver sin diett, en med bare fett og en med bare sukker og effekten er overraskende.

15:50(16:20)

> Camillas klassiske

Svensk musikkserie. Camilla Lundberg møter store mestere innen klassisk musikk, både levende og døde. I denne del: Det skal handle om Mozart, og gjest er Martin Fröst, verdens fremste klassiske klarinettist. Hvor mye Amadeus var Mozart egentlig? Var han en overbegavet bajas som ubekymret liret av seg musikk?

16:20(17:10)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie.

17:10(18:00)

> Poirot: Fem små griser

Fem små griser. Britisk fjernsynsfilm i to deler. I denne del: I 1925 blir Caroline Crale hengt for drapet på sin mann, maleren Amyas Crale. Tretten år senere oppsøker datteren Lucy detektiv Hercule Poirot med et brev som moren skrev rett før hun døde, hvor hun bedyrer sin uskyld. Poirot har nå gjort seg kjent med sakens fakta og funnet ut at det var fem mennesker til stede den skjebnesvangre sommerdagen i 1926. En av dem er den skyldige.

18:00(19:05)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:05(19:45)

> I jegerens gryte

Dansk friluftsserie. Friluftsmannnen Jørgen Skouboe og kokken Nikolaj Kirk slippes løs i den danske natur med våpen og kjøkkenkniver. I denne del: Det er september, og Jørgen og Nikolaj drar til Langeland for å jakte sothøner. Jørgen gjør sitt beste for å skaffe kjøtt. Kokken har nemlig høstet av markens grøde, så han krever et prakteksemplar av en sothøne for å fullende menyen. Alternativet er beverrotte, og det har kokken aldri tilberedt før.

19:45(20:15)

> Det skandinaviske gullet

Dansk dokumentar. Hva skjedde med de mange tonn gull som lå i kjelleren under Danmarks Nationalbank før Nazi-Tysklands inntog? Dette har vært en godt bevart hemmelighet i 75 år. Nå rulles historien opp for første gang, og vi får høre om de mennene som i dypeste hemmelighet tok beslutninger og risikerte alt hvis deres planer ble avslørt.

20:15(20:55)

> VM kunstløp

Friløp par. Direkte fra Helsingfors.

20:55(21:45)

> Napoleon

Amerikansk dokumentarserie fra 2000. Ved hjelp av sin kompromissløse holdning og sine militære kunnskaper, ble Napoleon hersker over 70 millioner mennesker. Men på grunn av sine ambisjoner, sin stolthet og nasjonalisme mistet han til slutt alt. Hans triumfer og tap skildres i en bredt anlagt fortelling med dramatiserte scener, opptak fra historiske steder og malerier av berømte kunstnere. I denne del: I kaoset etter den franske revolusjon klarte Napoleon å tilegne seg stor politisk innflytelse. Han opprettet Den franske bank, bygget en rekke broer, veier og kanaler, men viste også sin tyranniske natur og sin uvilje mot å samarbeide med resten av Europa.

21:45(22:30)

> I skyggen av Titanic

Norsk-kanadisk dokumentar. I mai 1914 var passasjerskipet "Empress of Ireland" på vei fra Quebec til Liverpool. I tett tåke rett ved kysten av Canada sank skipet etter å ha kollidert med den norske lastebåten Storstad. Tragedien kostet flere enn 1.000 mennesker livet og en norsk styrmann fikk hele skylden.

22:30(22:50)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

22:50(23:20)

> I Larsens leilighet

Kåre Conradi. Norsk portrettprogram fra 2017. Vegard Larsen inviterer kjente norske skuespillere hjem til leiligheten sin på Grünerløkka. I denne del: De siste årene har Kåre Conradi blomstret som komedie-skuespiller, sist sett som slapp høvding i NRK-serien Vikingane. Han fikk en pangstart på karrieren og har gjort en rekke store hovedroller på Nationaltheatret, dessuten har han steppet i Singin' in the rain, spilt inn plater og turnert som vokalist. Conradi forteller om oppveksten på en Esso-stasjon utenfor Oslo, om kjærligheten til Ibsen og hva det gjorde med karrieren hans å bli forloveren til Ari Behn.

23:20(00:00)

> Mitt liv

Thorbjørn Berntsen. Norsk dokumentarserie. Portrett av personer som har vært med på å forme vår norske samtidshistorie. I denne del: Han kalte den britiske kollegaen sin en drittsekk mens han var miljøvernminister, og Thorbjørn Berntsen er fremdeles kjent for sin skarpe tunge. Han vokste opp under enkle kår i Groruddalen på 30-tallet og fikk sin første jobb på Aker mek., der ble han hovedtillitsmann. Det ble starten på hans politiske karriere, som endte med vervet som Arbeiderpartiets nestleder og miljøvernminister på 1990-tallet. Berntsen avslører ukjente sider av livet bak kulissene når han ser tilbake på et langt liv i norsk fagbevegelse og politikk.

00:00(00:40)

> Glemte helter

Norsk dokumentarserie. Noen historier er for gode til å glemmes. I serien "Glemte helter" reiser vi verden rundt på jakt etter nordmenn som levde eventyrlige liv. I dag er de ukjente for de fleste av oss. I denne del: Johanne Kolstad var på 1930-tallet Norges første hoppdronning. Hun ble nektet å hoppe i Holmenkollen, men dro til Amerika hvor hun ble feiret som en stor stjerne. Der finnes det fortsatt spor etter pionéren.

00:40(01:10)

> Forbrukerinspektørene

FBI svarer seerne. Forbrukerprogram.

01:10(01:30)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.