Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

06:00(08:30)

> Ingen sending

08:30(10:15)

> Poirot

Det tause vitnet. Britisk krimserie fra 1996. I denne del: Den velstående enken Emily Arundel faller stygt i trappen, og alle mener uhellet skyldtes hunden hennes. Men Emily mistenker at noen av hennes slektninger ønsker livet av henne og kontakter Hercule Poirot. Ikke lenge etter lykkes morderen, og Emily blir funnet død. Men hvordan skal Poirot få det eneste vitnet - nemlig hunden - til å fortelle hva som skjedde?

10:15(11:10)

> Digitale dissidenter

Norsk dokumentar fra 2015. Republikanske patrioter, radikale anarkister og cyber-hippier kjemper side om side for åpenthet og privatliv i den digitale verden. Prisen de betaler er fengselsopphold, et liv i eksil eller forsakelse av familie og karriere. Mens noen hyller dem som helter, fordømmer andre dem for å true vår sikkerhet. Hva gjør dem til digitale krigere? Hva er motivene deres?

11:10(12:00)

> Norges villmarker

Fjellet. Norsk naturprogram. I denne del: Vi besøker både Hardangervidda, Børgefjell og Finnmarksvidda i denne andre delen av storserien om norsk natur og dyreliv beregnet på det internasjonale marked. Naturfotografene Nævra og Beck Lande lar oss denne gangen møte bl.a. villrein, jerv, fjellrev og snøugle i storslåtte naturkulisser.

12:00(13:35)

> En historie for framtiden

Finsk dokumentar fra 2017. De gule støvlene til John Websters framtidige oldebarn vil trå langs en helt annen kyst enn den vi kjenner i dag. Han ser for seg at hun blir født om femti år, og at hun heter Dorit. I dette billedbrevet han har laget til henne, tar han oss med på en reise fra Finland, gjennom Russland og kullgruvene i Sibir, til Marshalløyene i Stillehavet og gjennom USA til New York. Hvordan kan vi hjelpe våre barn og barnebarn i dag?

13:35(14:35)

> Virusjegerne

Virusjegerne. Nederlandsk dokumentar fra 2016. Ebolaen drepte 12.000 mennesker da den herjet Vest-Afrika i 2014. Sammen med aids er den det best kjente eksempelet på en sykdom som skyldes virus som har smittet fra dyr til mennesker. Og vi står i fare for at en rekke nye virus skal gjøre det samme. Hvorfor øker dette problemet, og hva kan vi gjøre for å hindre at det skjer igjen?

14:35(15:25)

> I hodet på et dyr

Britisk naturserie fra 2014. I denne del: Chris Packham undersøker hvorfor det er de mest intelligente dyrene som også er de mest sosiale. Kan dyr tenke? Og hva vet de? Revolusjonerende nyvinninger innen vitenskapelige metoder gjør at vi forstår mer av dyrenes hjerner.

15:25(16:15)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie. Politiet etterforskar eit tjuveri frå ein pelsfabrikk. I denne del: Politiet etterforsker et tyveri fra en pelsfabrikk.

16:15(18:00)

> Poirot

Huset i Hickory Road. Britisk krimserie fra 1996. I denne del: En rekke tyverier på et studenthjem er normalt ikke den type kriminalitet som fanger detektiv Poirots interesse. Men når han studerer listen over stjålne og ødelagte eiendeler, endres Poirots syn på saken. Han kan heller ikke la være å undre seg over hvorfor alle beboerne på studenthjemmet plutselig er blitt så redde?

18:00(19:00)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:00(19:45)

> All verdens kaker - med Tobias

Dansk matserie. Den danske kakebakeren Tobias Hamann-Pedersen reiser til ulike steder i verden for å møte nye mennesker, smake lokale kaker og lære andre måter å bake på. I denne del: Østerrike er storleverandør av klassiske bakverk, men Tobias tar seg også tid til jodlekurs og en halsbrekkende aketur. Dessuten møter han schlagerkongen Hansi Hinterseer og oppsummerer opplevelsene sine gjennom å servere husvertene sine en kake inspirert av alpeidyll og schlagermusikk.

19:45(19:55)

> Billedbrev

Roma i Berninis bilde. Norsk dokumentarserie fra 2016. Kollonadene på Petersplassen og Fireflodsfontenen på Piazza Navona er to av utallige berømte kunstverk fra den store Berninis hånd.

19:55(20:25)

> Med livet som innsats

Strikkhopp med telefonkataloger. Norsk underholdningsserie. Programleder og fysiker Andreas Wahl stoler 100% på naturlovene. De er absolutte. Udiskutable. Han er så sikker at han er villig til å sette sitt eget liv på spill for å overbevise den norske befolkning. Vi følger Andreas på reisen fra idé til det store eksperimentet når han tester naturlovene med livet som innsats. I denne del: Fysiker Andreas Wahl vil bevise friksjonskreftene ved å flette sammen to telefonkataloger og feste den ene enden i en bro og den andre i en strikk, og hoppe ut fra broen, 70 meter over bakken. Vi følger Andreas sin reise fra idé til det store eksperimentet og deler hans bekymringer og utfordringer underveis når han tester friksjon med livet som innsats.

20:25(21:00)

> Torp

Norsk intervjuprogram. Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

21:00(21:30)

> Underholdningsmaskinen

Norsk serie. I denne del: Noen TV-sendinger er mer tradisjonsrike enn andre. Melodi Grand Prix, Spellemannprisen og Kvelden før kvelden er blant NRKs mest sette programmer. Men når programleder Njål Engesæth graver i arkivet, finner han at høye seertall ikke alltid borger for høy kvalitet.

21:30(22:00)

> Arkitektens hjem

Norsk livstilsserie fra 2017. Arkitekter jobber daglig med å tegne boliger for andre, men hvordan bor de selv? Charlotte Thiis-Evensen har besøkt seks norske arkitekter for å snakke med dem om hva som skaper et godt hjem. I denne del: Einar Jarmund.

22:00(22:30)

> Blond!

Dum og deilig. Norsk underholdningsserie fra 2017. I denne del: Hvorfor bleker så mange håret blondt selv om man risikerer å bli sett på som stokk dum? Mona og Ragna drar til Hollywood for å komme til bunns i de moderne klisjeene om den dumme blondinen. Her treffer de uimotståelige bombenedslag og får ny innsikt i sin egen blondhet.

22:30(22:50)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

22:50(00:25)

> Trumped

Amerikansk dokumentar fra 2017. Den 20. januar 2017 ble Donald J. Trump innsatt som USAs 45. president. Et filmteam fikk følge presidentkandidatene daglig fra januar til november i en politisk valgkamp uten sidestykke i moderne amerikansk historie.

00:25(01:20)

> Oscar og Greta og huset de bygde

Svensk dokumentar fra 2017. I nesten 40 år sto det en kasse urørt i kjelleren til Tom Alandh. Da han begynte å gå gjennom innholdet, fant han fotografier, gamle regninger, kvitteringer og brev han aldri hadde sett. Det var det som var igjen av hans fosterforeldres liv sammen.

01:20(01:40)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.