Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

07:00(08:20)

> Ingen sending

08:20(09:10)

> Poirot

Fem små griser. Britisk krimserie fra 2004. I denne del: I 1925 blir Caroline Crale hengt for drapet på sin mann, maleren Amyas Crale. Tretten år senere oppsøker datteren Lucy detektiv Hercule Poirot med et brev som moren skrev rett før hun døde, hvor hun bedyrer sin uskyld. Poirot har nå gjort seg kjent med sakens fakta og funnet ut at det var fem mennesker til stede den skjebnesvangre sommerdagen i 1926. En av dem er den skyldige.

11:55(12:55)

> Debatten

Direktesendt debattprogram med programleder Ingunn Solheim.

12:55(13:45)

> Gordon og de arktiske ulvene

Britisk naturserie fra 2014. Ulver har et dårlig rykte. Men hvordan er disse fryktede rovdyrene egentlig når man kommer inn på dem? Naturfotografen Gordon Buchanan forsøker å komme nærmere ville ulver enn noen har gjort før ham. I denne del: Naturfotografen Gordon Buchanan vender tilbake til ulvene i Canada for å se hvordan det har gått med flokken og de tre valpene etter at han forlot dem. Han viser oss hvordan mora forsvarer sine små mot en enslig ulv, og vi blir vitne til den omsorgsfulle siden av ulvenaturen. Dessuten følger han flokken på jakt etter så vel moskus som småvilt.

13:45(14:05)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

14:05(15:05)

> Dyreklinikken

Svensk dokumentarserie. Følg den dramatiske hverdagen på en dyreklinikk i Sverige.

15:05(15:35)

> Camillas klassiske

Svensk musikkserie. Camilla Lundberg møter store mestere innen klassisk musikk, både levende og døde. I denne del: Hva hadde Richard Wagner vært uten tiden i eksil i Sveits? Operasangerinnen Nina Stemme triumferer med Isolde der hennes Tristan hører hjemme, nemlig i Zürich.

15:35(16:25)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie.

16:25(18:00)

> Poirot

Kom til meg død. Britisk krimserie fra 2004. I denne del: Den unge Elinor Carlisle står tiltalt for dobbeltdrap, og Hercule Poirot sitter på tilhørerbenken under rettssaken. Det hele startet året før, da Elinor mottok et anonymt brev med en advarsel om at noen var ute etter å fjerne henne fra tantens testamente.

18:00(19:00)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:00(19:30)

> I all slags vær

Norsk dokumentarserie. Vi leter i arkivet etter vær og nordmenns forhold til vær gjennom 100 år. I denne del: Hva er sammenhengen mellom Lofotfiskere og værvarslere med og uten pekestokk?

19:30(20:00)

> Ikon: Ole Sjølie

Portrett. "Livet er en praktfull skandale", sa Ole Kristian Sjølie. Han var en billedkunstner som livnærte seg som vgs-lærer i kunstfag. Sjølie mente at kunst ikke skulle blandes sammen med penger, men heller måtte skapes av indre nødvendighet. Han viet sitt kunstneriske liv til å symbolisere "den kollektive løgnen", som en advarsel til oss alle. Sjølie døde i november 2015.

20:00(21:00)

> VM kunstløp

Friløp kvinner. Direkte fra Helsingfors.

21:00(21:10)

> Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

21:10(21:40)

> I Larsens leilighet

Kåre Conradi. Norsk portrettprogram fra 2017. Vegard Larsen inviterer kjente norske skuespillere hjem til leiligheten sin på Grünerløkka. I denne del: De siste årene har Kåre Conradi blomstret som komedie-skuespiller, sist sett som slapp høvding i NRK-serien Vikingane. Han fikk en pangstart på karrieren og har gjort en rekke store hovedroller på Nationaltheatret, dessuten har han steppet i Singin' in the rain, spilt inn plater og turnert som vokalist. Conradi forteller om oppveksten på en Esso-stasjon utenfor Oslo, om kjærligheten til Ibsen og hva det gjorde med karrieren hans å bli forloveren til Ari Behn.

21:40(22:25)

> Ja, vi elsker hunder

Britisk dokumentarserie. Store og små hunder, jakthunder og sofahunder, hunder med eller uten pels. Hvordan kan representanter for en dyreart være så forskjellig? Teamet i serien bruker blant annet DNA-tester for å finne svar.

22:25(23:25)

> Sivert Høyem - live fra Akropolis

Konsertopptak. I årevis har Sivert Høyem drømt om å få spille i amfiteateret Herodeion på Akropolis i Athen. Kun et fåtall artister får denne æren hvert år, men høsten 2016 blir Høyems drøm til virkelighet, og han samler 10.000 greske fans til to utsolgte konserter. Han har med seg sitt faste band, gjestevokalist Marie Munroe og en norsk strykekvartett. De framfører låter fra hele Høyems karriere, både som soloartist og sammen med Madrugada. Vi følger Sivert Høyem på nært hold i Athen, både på og bak scenen.

23:25(01:55)

> Ali

Amerikansk actiondrama fra 2001. Will Smith, Jamie Foxx. Muhammad Ali, en av tidenes største bokser, trollbandt verden med sine utrolige prestasjoner i bokseringen på 60- og 70-tallet. Mannen bak legenden måtte slite med et problematisk kjærlighetsliv, konvertering til islam og presset om å holde seg på toppen. Han mistet tittelen sin som verdensmester i tungvekt fordi han nektet å dra til Vietnam, og ble satt i fengsel. For å vinne tittelen tilbake måtte han kjempe mot George Foreman i Zaire. Kampen er en av boksehistoriens mest legendariske kamper, også kjent som "Rumble in the Jungle". Aldersgrense: 15 år.

01:55(02:45)

> Napoleon

Amerikansk dokumentarserie fra 2000. Ved hjelp av sin kompromissløse holdning og sine militære kunnskaper, ble Napoleon hersker over 70 millioner mennesker. Men på grunn av sine ambisjoner, sin stolthet og nasjonalisme mistet han til slutt alt. Hans triumfer og tap skildres i en bredt anlagt fortelling med dramatiserte scener, opptak fra historiske steder og malerier av berømte kunstnere. I denne del: I kaoset etter den franske revolusjon klarte Napoleon å tilegne seg stor politisk innflytelse. Han opprettet Den franske bank, bygget en rekke broer, veier og kanaler, men viste også sin tyranniske natur og sin uvilje mot å samarbeide med resten av Europa.