Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

06:00(07:45)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

07:45(08:00)

> Politisk kvarter

Samsending med P2.

08:00(08:05)

> Oddasat - nyheter på samisk

Nyheter på samisk.

09:45(09:55)

> Filmavisen 1958

Ukentlig nyhetsbulletin som gikk som forfilm på kino.

09:55(10:20)

> Vått, vilt, vakkert

Norsk naturprogram fra 2005. Verdenspressen har flere ganger utropt Norge til verdens vakreste reisemål. Hva er det som gjør Norge så enestående? I dette spesielle naturprogrammet blir du tatt med på en eventyrlig og våt reise i norsk natur. La deg føre med elver og stryk i en liten gyllen halvtime og opplev skjønnhet, kjærlighet og kampen for å overleve.

10:20(11:00)

> Sanger om Norge

Norsk dokumentarserie fra 2013. Noen byer er så spesielle at kjente musikere har skrevet en sang om dem. "Sanger om Norge" er Tore Strømøys reise til disse byene, hvor låtskriverne viser fram byens kjente og ukjente sider. I denne del: "Trondheimsnatt" er Trønderhovedstadens nye "nasjonalsang". Men sangen var ikke ment som en hyllest av byen. I kveld forteller Åge Aleksandersen historien om sangen. I Austrheim venter Anne Hvidsten på Tore for å vise fram hjemkommunen og fortelle historien bak sangen "Heim til Austrheim".

11:00(12:00)

> Hvem tror du at du er?

Norsk dokumentarserie fra 2015. I programserien "Hvem tror du at du er?" finner åtte kjente nordmenn ut mer om hvem de er i slekt med. Gjennom å forske bakover i tid vil de finne svar på hvilke liv forfedrene deres hadde og hva slags innflytelse de har hatt for den personen de selv er i dag. I denne del: Popartist Bertine Zetlitz graver i oldemorens og tippoldemorens historie. Det blir en brutal ferd gjennom Norgeshistoriens aller mørkeste sider, men det hun finner gjør Bertine mektig stolt av kvinnene hun stammer fra.

12:00(12:15)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

12:15(12:45)

> Lars Lerin møter

Barbro Lindgren. Svensk serie fra 2017. Kunsteren Lars Lerin og mannen hans har nettopp blitt foreldre til en liten gutt. Det vil nok også prege samtalene Lars har med nye venner og kreative mennesker han er nysgjerrig på. I denne del: Barbro Lindgren er en forfatter han har beundret siden tenårene. Lars besøker henne hjemme på Öland, og prater om ekteskapsbryderier, oppdragelse og et felles favorittema: døden.

12:45(13:25)

> Generasjoner

Den første frie reisen. Norsk dokumentarserie fra 2018. I denne del: Endelig på tur uten voksne. Interrailerne på 1970-tallet dro av gårde med få muligheter for kontakt med de hjemme. Unge på 1990-tallet dro på chartertur til "Syden" uten voksenkontroll, pakketur hørtes trygt ut i foreldrenes ører. Mange unge tar seg nå et "friår" og jobber mye for så å kunne dra på flere måneders drømmereise til andre kontinenter. Men mobiltelefonen er med, og det er jevnlig kontakt hjem. Vi møter 19-åringene Theo, Vilde og Oline på roadtrip i Australia i 2018. Charterturisten Årstein reiste som 17-åring i 1996 med 10 gode venner til Alanya i Tyrkia. Interrailerne Tonje og Trond reiste England rundt på togskinnene den minneverdige sommeren 1977.

13:25(14:20)

> New York Times - et år med Trump

Amerikansk dokumentarserie fra 2018. Hvordan dekker media en president som erklærer krig mot den frie pressen? New York Times følger Trumps første år. I denne del: Høyreekstremister demonstrerer i byen Charlottesville, og det oppstår voldelige opptøyer. President Trump vil først ikke fordømme volden, men skylder på pressen. Imens fortsetter granskingen av Trumps Russlands-kontakt.

14:20(15:15)

> New York Times - et år med Trump

Amerikansk dokumentarserie fra 2018. Hvordan dekker media en president som erklærer krig mot den frie pressen? New York Times følger Trumps første år. I denne del: Journalistene følger Russlands-etterforskningen. Michael Flynn, nasjonal sikkerhetsrådgiver, erklærer seg skyldig i å ha gitt falsk forklaring i saken. Ved inngangen til 2018 ser avisen tilbake på et år med Trump.

15:15(16:06)

> Hvordan holde seg ung

Britisk dokumentarserie fra 2016. Vitenskapen flytter stadig grensene for hvor gamle vi kan bli. I denne del: Kan vi overvinne alderdommen helt? Dietter og treningsaktiviteter holder oss unge friske. Vi møter en 17-åring som ser ut som et barn. Kan han være nøkkelen til å forhindre aldersrelaterte sykdommer?

16:06(16:10)

> Øyeblikk fra Norge Rundt

Norsk reportasje fra 2016. De har ergret noen, gledet langt flere, men nå går eventyret deres på det ærverdige hotellet mot en slutt. I denne del: For fem år siden blåste de liv i Paulsens Hotell i Lyngdal, og har siden da blitt en institusjon. De har ergret noen, gledet langt flere, men nå går eventyret deres på det ærverdige hotellet mot en slutt.

16:10(17:00)

> Poirot

Mysteriet i Cornwall. Britisk krimserie fra 1990. I denne del: Mrs. Pengally ber Poirot om hjelp fordi hun har mistanke om at hennes mann vil forgifte henne. Men hun blir drept før Poirot ankommer Cornwall.

17:00(17:15)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

17:15(18:00)

> Stephen Hawkings geniskole

Britisk dokumentarserie fra 2017. Kan vanlige mennesker lære å tenke som et geni? Professor Stephen Hawking gir tre alminnelige personer en rekke fysiske og mentale utfordringer for å se om det lar seg gjøre. I denne del: Det siste store spørsmålet de får bryne seg på er følgende: Er det mulig å reise i tid?

18:00(19:00)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:00(19:30)

> Sveriges tjukkeste hunder

Svensk realityserie fra 2018. I denne del: Hundene Bobby, Noah, Findus og Isabelle konkurrerer mot hverandre om å gå ned i vekt. Først undersøkes de av veterinær. En av dem har en skade og trenger operasjon. De får møte andre hunder av sin egen rase, men i optimal kondisjon. Og det blir satt individuelle mål for hvor mye de bør veie.

19:30(20:40)

> Sinatra

Britisk dokumentarserie fra 2015. Frank Sinatra er en legende innen amerikansk musikk og film. Gjennom intervjuer med ham selv og hans nærmeste, hjemmevideoer og konsertopptredener får vi et nært bilde av sangeren, skuespilleren, faren og ektemannen. I denne del: Siste del i serien omhandler kidnappingen av sønnen Frank Jr, ekteskapet med Mia Farrow og hans suksessfulle comeback fra pensjonisttilværelsen.

20:40(21:00)

> Saken Christer Pettersson

Svensk dokumentarserie fra 2018. Christer Pettersson var mistenkt for drapet på Olof Palme. En granskning av eiendelene hans kaster nytt lys på saken. I denne del: Hvordan ble han en mistenkt i etterforskningen av Palmes drap? En fantomtegning kan være etterforsker Hans Holmér og Palme-gruppens største tabbe.

21:00(21:10)

> Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

21:10(21:40)

> Tilbake til 60-tallet

Norsk dokumentarserie fra 2010. I denne del: 1962 var året da Nordlandsbanen nådde Bodø. Verden sto på randen av atomkrig med Cuba-krisen, og The Beatles hadde sitt gjennombrudd med "Love Me Do". Gruveulykken i Kings Bay på Svalbard skulle utløse den største krisen i norsk politikk etter krigen, og 15-åringen Wenche Myhre ble stjerne med "Katta vår". Tre norske personligheter som preget dette året, kommenterer årets begivenheter. Nordens beste turner, Åge Storhaug, opererte som kurér gjennom Berlinmuren mens han studerte i Tyskland. Ada Haug startet med ungdomsprogrammer på tv, og Knut Eide vant kinopublikummets hjerter som "Bodø" i filmen Stompa & Co.

21:40(22:30)

> Invadert av turister

Tysk dokumentar fra 2017. Vi elsker å besøke Venezia, Barcelona, Dubrovnik og andre europeiske byer. Men grensen for hvor mange gjester de kan ta imot, er sprengt. Og hvem tjener egentlig på turismen?

22:30(23:25)

> Kva er ein psykopat?

Britisk dokumentar fra 2017. Filmer og bøker tegner et bilde av psykopater som karismatiske, voldelige mennesker som er helt blottet for empati. De er like fascinerende som de er skrekkelige. Men er dette bildet rett?

23:25(01:00)

> OJ Simpson - Made in America

Amerikansk dokumentarserie fra 2016. I denne del: Et grusomt syn møter politiet da de kommer til en leilighet på Bundy Drive. Det er tidlig om morgenen den 13. juni i 1994, og to mennesker er døde etter det som må ha vært et brutalt oppgjør. Den ene av dem viser seg å være kona til O.J. Simpson. Senere samme uke forsvinner plutselig O.J., før han blir forfulgt av politiet i en direktesendt biljakt verden aldri har sett maken til. Historien om O.J. Simpson fascinerer og provoserer fremdeles, og siste kapittel er ennå ikke skrevet.

01:00(01:01)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

01:01(02:00)

> Den vanskelige friheten

Dansk-amerikansk dokumentar fra 2018. Brian har nettopp sluppet ut av fengsel. Han er 39 år og har sittet inne i de siste 24 årene. Området han bor i er tøft og preget av stor kriminalitet, og skyteepisoder er vanlig kost. Med harde vilkår er det vanskelig å ikke falle tilbake i gamle mønstre.

02:00(03:31)

> Hitlers olympiske drøm

Tysk dramadokumentar fra 2015. Adolf Hitler åpner de olympiske sommerlekene i Berlin den første august 1936. Det blir startskuddet på to uker med en perfekt orkestrert symbiose av sport og politikk. Lekene er en nasjonalsosialistisk propagandafestival, planlagt og utført med militær presisjon. Wolfgang Fürstner er sjef for deltakerlandsbyen og en aktiv nazist. Men hans olympiske drøm blir knust da han plutselig blir beskyldt for å være jøde. Etter lekene tar Fürstner sitt eget liv. OL i Berlin blir stående som en metafor for Det tredje rike - svimlende og imponerende, men bare for de utvalgte.

03:31(03:35)

> Oddasat - nyheter på samisk

Nyheter på samisk.