Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

08:40(09:00)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

09:00(18:00)

> Hva nå, Europa?

Samsending med P2. Temasending bare dager før skjebnevalget i Frankrike, der EU-vennlige Macron møter EU-skeptikeren Le Pen i et fransk presidentvalg som kan bli avgjørende for hele Europa. Korrespondenter, eksperter, EU-drømmere og EU-motstandere, flyktninger, franskmenn og stolte skotter er blant gjestene. Vi spiller europeisk musikk, hører på de franske presidentkandidatenes spillelister og spør hvor mye politikk som egentlig ligger i Eurovision Song Contest.

18:00(19:00)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:00(19:45)

> All verdens kaker - med Tobias

Dansk matserie. Den danske kakebakeren Tobias Hamann-Pedersen reiser til ulike steder i verden for å møte nye mennesker, smake lokale kaker og lære andre måter å bake på. I denne del: La Paz i Bolivia er verdens høyest beliggende hovedstad, og Tobias erfarer at ingenting oppfører seg normalt i et kjøkken i 3 000 meters høyde. Han møter også indianske bestemødre som spiller håndball, og han sykler ned verdens farligste vei for å hente kokablader til den helt spesielle kaken han vil servere husvertene sine.

19:45(20:15)

> Arkitektens hjem

Norsk livstilsserie fra 2017. Arkitekter jobber daglig med å tegne boliger for andre, men hvordan bor de selv? Charlotte Thiis-Evensen har besøkt seks norske arkitekter for å snakke med dem om hva som skaper et godt hjem. I denne del: Einar Jarmund.

20:15(20:45)

> Blond!

Dum og deilig. Norsk underholdningsserie fra 2017. I denne del: Hvorfor bleker så mange håret blondt selv om man risikerer å bli sett på som stokk dum? Mona og Ragna drar til Hollywood for å komme til bunns i de moderne klisjeene om den dumme blondinen. Her treffer de uimotståelige bombenedslag og får ny innsikt i sin egen blondhet.

20:45(20:55)

> Vikinglotto

20:55(21:35)

> Glemte helter

Norsk dokumentarserie. Noen historier er for gode til å glemmes. I serien "Glemte helter" reiser vi verden rundt på jakt etter nordmenn som levde eventyrlige liv. I dag er de ukjente for de fleste av oss. I denne del: Ola Apenes fra Fredrikstad reiste til Mexico på slutten av 1920-tallet. Flygende indianere, urgamle kart og en mystisk innsjø er elementer i det spennende livet til en mann som både var ingeniør, oppfinner og en banebrytende fotograf.

21:35(22:50)

> Urix spesial

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

22:50(23:50)

> Marine Le Pen - kvinnen på ytre høyre

Fransk dokumentar fra 2017. Marine Le Pen er blitt den viktigste personen i den franske høyre-populismen. Den 48 år gamle advokaten er leder av Front National, som ved lokalvalget i 2014 ble Frankrikes største parti. Et parti som ble stiftet av hennes far Jean Mari Le Pen i 1972 og som han ledet fram til 2011. Da overtok datteren, Marine, makten etter en opprivende konflikt hvor hun kastet sin far ut av partiet. Vi ser nærmere på politikken, velgerne og støttespillerne til Front National.

23:50(00:50)

> Brennpunkt

Snowden plan B. Norsk dokumentarprogram fra 2017. Brennpunkt er Norges største redaksjon for undersøkende journalistikk. Vi lager dokumentarer om kritikkverdige forhold og forteller historier som angår deg. I denne del: Norsk Pen prøvde å gå rettens veg for at Edward Snowden trygt kunne komme til Norge for å motta Ossietzky-prisen. Da det ikke gikk, måtte ytringsfrihets-organisasjonen tenke ut en plan B.

00:50(01:20)

> Kampen om livet

Kan vi kurere kreft? Norsk populærvitenskapelig serie om livet fra 2017. I denne del: Biostatistiker og programleder Jo Røislien viser hvordan selv enkle regler kan gi komplekse resultater, og utforsker hvordan evolusjon kan brukes til å behandle kreft. Jo drar på fisketokt i Lofoten, og til Grønland for å se hvordan miljøet endrer genene. Det blir atomhage, evolusjon på kjøkkenbenken, og en kur for kreft.

01:20(02:35)

> Urix spesial

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.