Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

10:00(12:00)

> Ski Classics

Reistadløpet. 50 km fra Setermoen til Bardufoss. Forts. fra NRK1.

12:00(12:55)

> Fett versus sukker

Britisk dokumentar. Hva er verst, fett eller sukker? De to legene, og eneggede tvillingene, Chris og Xand Van Tulleken tester hver sin diett, en med bare fett og en med bare sukker og effekten er overraskende.

12:55(13:35)

> I skyggen av Titanic

Norsk-kanadisk dokumentar. I mai 1914 var passasjerskipet "Empress of Ireland" på vei fra Quebec til Liverpool. I tett tåke rett ved kysten av Canada sank skipet etter å ha kollidert med den norske lastebåten Storstad. Tragedien kostet flere enn 1.000 mennesker livet og en norsk styrmann fikk hele skylden.

13:35(14:00)

> Norge Rundt

Norsk reportasjeserie.

14:00(15:00)

> Brennpunkt

Sykkelberget. Norsk dokumentarprogram fra 2017. Brennpunkt er Norges største redaksjon for undersøkende journalistikk. Vi lager dokumentarer om kritikkverdige forhold og forteller historier som angår deg. I denne del: Høsten 2015 kom det over 5.000 asylsøkere gjennom grensestasjonen ved Kirkenes. De fleste kom på sykkel, og norske myndigheter ble i villrede. Hvordan skulle de håndtere dette? Hva slags avtaler hadde vi med Russland, og hvorfor ble ikke grunnløse asylsøkere stoppet før de syklet inn i landet? I Brennpunkt møter vi de som flyktet, de som håndterte krisen og de som analyserer det storpolitiske spillet.

15:00(16:00)

> Brian Cox og naturens undere

Britisk naturserie fra 2016. I denne del: Jordas ferd gjennom rommet former våre liv. Den roterer med en utrolig hastighet i bane rundt sola, og likevel kan vi ikke merke denne bevegelsen. Rotasjonen kan forårsake tropiske stormer, orkaner og tyfoner. Når jord, måne og sol står i et spesielt forhold til hverandre, kan gravitasjonskreftene forårsake enorme tidevannsforskjeller, blant annet i Amazonas. Hvilke naturkrefter omgir oss og former verden vi lever i?

16:00(17:00)

> Hygge i hagen

Svensk hageserie fra 2016. I denne serien får du tips for å skape en enkel og naturlig hage.

17:00(18:00)

> Kunnskapskanalen

18:00(18:30)

> Torp

Norsk intervjuprogram. Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

18:30(19:10)

> Mitt liv

Thorbjørn Berntsen. Norsk dokumentarserie. Portrett av personer som har vært med på å forme vår norske samtidshistorie. I denne del: Han kalte den britiske kollegaen sin en drittsekk mens han var miljøvernminister, og Thorbjørn Berntsen er fremdeles kjent for sin skarpe tunge. Han vokste opp under enkle kår i Groruddalen på 30-tallet og fikk sin første jobb på Aker mek., der ble han hovedtillitsmann. Det ble starten på hans politiske karriere, som endte med vervet som Arbeiderpartiets nestleder og miljøvernminister på 1990-tallet. Berntsen avslører ukjente sider av livet bak kulissene når han ser tilbake på et langt liv i norsk fagbevegelse og politikk.

19:10(20:00)

> Gordon gumppiiguin

Britisk naturserie på samisk. I denne del: Naturfotografen Gordon Buchanan vender tilbake til ulvene i Canada for å se hvordan det har gått med flokken og de tre valpene etter at han forlot dem. Han viser oss hvordan mora forsvarer sine små mot en enslig ulv, og vi blir vitne til den omsorgsfulle siden av ulvenaturen. Dessuten følger han flokken på jakt etter så vel moskus som småvilt.

20:00(20:55)

> Hovedscenen

Bendik Hofseth Band "IX - 25 år". Saksofonisten Bendik Hofseth slapp sitt debutalbum "IX" i 1991, og turnerte med sitt da "ukjente" band, bestående av Paolo Vinaccia (trommer), Eivind Aarset (gitar), Knut Reiersrud (gitar), Audun Erlien (bass), Øystein Sevåg og Reidar Skår - en av de beste "supergruppene" som noensinne har stått på en norsk scene. Albumet ble 20 år senere kåret til et av tidenes beste. Vi blir med på konsert på Rockefeller i Oslo for å feire jubileet sammen med Bendik og de samme musikerne som spilte for 25 år siden. Presentert av Tine Skolmen.

20:55(21:35)

> Hovedscenen

Come Shine med KORK. Konsert fra Store Studio. Standardlåter i helt ny drakt er blitt Come Shines spesialitet. Denne gangen får bandet med seg hele Kringkastingsorkesteret ut på glattisen, i intrikate rytmer og vendinger. Erlend Skomsvoll, som har arrangert alt for orkester og band, leder det hele fra pianoet. Ellers er stjernelaget Live Maria Roggen, vokal, Sondre Meisfjord på bass og Håkon Mjåset Johansen på trommer. Presentert av Jan Fredrik Heyerdahl.

21:35(23:55)

> Carlito's Way

Amerikansk thrillerdrama fra 1993. Al Pacino, Sean Penn. Narkolangeren Carlito Brigante slipper ut av fengselet etter fem års soning, og har bestemt seg for å starte et nytt og bedre liv sammen med kjæresten Gail. Han får jobb på en nattklubb som eies av den tvilsomme advokaten Dave Kleinfeld, som også hjalp Carlito ut av fengslet. Men med en fortid fra New Yorks underverden er det ikke lett for Carlito å holde seg på den smale sti. Takket være Kleinfeld blir Carlito innblandet i mordet på en mafiabaron, og plutselig virker Carlitos drøm om en bedre fremtid fjernere enn noen sinne. Aldersgrense: 18 år.

23:55(00:55)

> Sivert Høyem - live fra Akropolis

Konsertopptak. I årevis har Sivert Høyem drømt om å få spille i amfiteateret Herodeion på Akropolis i Athen. Kun et fåtall artister får denne æren hvert år, men høsten 2016 blir Høyems drøm til virkelighet, og han samler 10.000 greske fans til to utsolgte konserter. Han har med seg sitt faste band, gjestevokalist Marie Munroe og en norsk strykekvartett. De framfører låter fra hele Høyems karriere, både som soloartist og sammen med Madrugada. Vi følger Sivert Høyem på nært hold i Athen, både på og bak scenen.

00:55(01:55)

> Skavlan

Norsk talkshow fra 2017. Fredrik Skavlan møter norske, svenske og internasjonale gjester. Uhøytidelig stemning, samtalen i fokus - og den beste musikken.

01:55(03:06)

> Jeff Lynnes ELO: Live fra Hyde Park

Britisk musikkprogram fra 2014. Jeff Lynne's ELO er reinkarnasjonen av Electric Light Orchestra, og i denne konserten fra 2014 spiller de for 50 000 fans på BBCs årlige festival, Live in Hyde Park. Blant klassikerne som bandet framfører sammen med BBC Concert Orchestra, får vi Livin' Thing, Sweet Talkin' Woman, Don't Bring Me Down og Mr. Blue Sky.

03:06(06:00)

> Ingen sending