Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

06:50(08:30)

> Poirot

Huset i Hickory Road. Britisk krimserie fra 1996. I denne del: En rekke tyverier på et studenthjem er normalt ikke den type kriminalitet som fanger detektiv Poirots interesse. Men når han studerer listen over stjålne og ødelagte eiendeler, endres Poirots syn på saken. Han kan heller ikke la være å undre seg over hvorfor alle beboerne på studenthjemmet plutselig er blitt så redde?

08:30(09:10)

> Glemte helter

Norsk dokumentarserie. Noen historier er for gode til å glemmes. I serien "Glemte helter" reiser vi verden rundt på jakt etter nordmenn som levde eventyrlige liv. I dag er de ukjente for de fleste av oss. I denne del: Ola Apenes fra Fredrikstad reiste til Mexico på slutten av 1920-tallet. Flygende indianere, urgamle kart og en mystisk innsjø er elementer i det spennende livet til en mann som både var ingeniør, oppfinner og en banebrytende fotograf.

11:55(12:55)

> Brennpunkt

Snowden plan B. Norsk dokumentarprogram fra 2017. Brennpunkt er Norges største redaksjon for undersøkende journalistikk. Vi lager dokumentarer om kritikkverdige forhold og forteller historier som angår deg. I denne del: Norsk Pen prøvde å gå rettens veg for at Edward Snowden trygt kunne komme til Norge for å motta Ossietzky-prisen. Da det ikke gikk, måtte ytringsfrihets-organisasjonen tenke ut en plan B.

12:55(13:25)

> Torp

Norsk intervjuprogram. Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

13:25(14:40)

> Urix spesial

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

14:40(15:30)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie. Ei skolejente blir nøkkelvitne til ein skyteepisode. I denne del: Ei skolejente blir nøkkelvitne til en skyteepisode.

15:30(16:20)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie. Det er Nick og Jo sin store dag. Men når kyrkjeklokkene ringjer og gjestene strøymer inn i kyrkja, er Nick på ein heilt annan stad. I denne del: Det er Nick og Jos store dag. Men når kirkeklokkene ringer og gjestene strømmer inn i kirka, er Nick på et helt annet sted.

16:20(18:00)

> Poirot

Den åpne graven. Britisk krimserie fra 1996. I denne del: Den velstående monsieur Renauld ber Poirot besøke ham for å bistå i oppklaring av noe han mener er et svindelforsøk. Da Poirot ankommer Renaulds hjem som avtalt, blir millionæren funnet knivstukket og drept liggende i en ny grav på golfbanen som grenser til hans fasjonable eiendom. Og det er ikke mangel på mistenkte blant Renaulds nærmeste. Men hvem er morderen?

18:00(19:00)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:00(19:45)

> I jegerens gryte

Dansk serie. I denne del: På Wyomings forblåste prærie skal Jørgen og Nikolaj jakte på jordens nest raskeste dyr, den for mange ukjente gaffelbukken. Men det blir ingen enkel jakt, for i tillegg til at den er kjapp, har den også et syn som tilsvarer en kikkert med åtte ganger forstørrelse. Gaffelbukken lever av vill salvie, så Nikolaj gleder seg vilt til å få den i gryten. Særlig fordi alternativet denne gangen er en præriehund.

19:45(20:45)

> Kongelige fotografer

Dronning Mauds album. Norsk dokumentarserie fra 2015. I denne del: Det er en stor, historisk fotoskatt som åpner seg i Dronning Mauds private fotoalbum. Med spesiell tillatelse fra Det kongelige hoff får vi for første gang se inn i en verden som vi ellers bare kan høre om i romaner og eventyr. Gjennom tusenvis av private bilder og unike gjenstander som er bevart ved De kongelige samlinger ved Slottet i Oslo, møter vi den engelske prinsesse Maud som gifter seg med den danske prins Carl. Vi kan følge hele den spennende livshistorien deres fra Appleton House i England, hvor prins Alexander blir født, til Slottet i Oslo, hvor de kommer i 1905 som Kong Haakon VII, prins Olav og Dronning Maud.

20:45(21:35)

> Nasjonens skygge

Norsk dokumentar i to deler om Jens Christian Hauge. I denne del: Norges mektigste mann etter krigen ble han kalt. Han var omspunnet av myter, historier, løgner, frykt og beundring. Jens Christian Hauge ville bygge landet etter krigen, men ikke alle hans metoder tålte dagens lys.

21:35(22:30)

> Hitlers olympiske drøm

Tysk dramadokumentar fra 2015. Adolf Hitler åpner de olympiske sommerlekene i Berlin den første august 1936. Det blir startskuddet på to uker med en perfekt orkestrert symbiose av sport og politikk. Lekene er en nasjonalsosialistisk propagandafestival, planlagt og utført med militær presisjon. Wolfgang Fürstner er sjef for deltakerlandsbyen og en aktiv nazist. Men hans olympiske drøm blir knust da han plutselig blir beskyldt for å være jøde. Etter lekene tar Fürstner sitt eget liv. OL i Berlin blir stående som en metafor for Det tredje rike - svimlende og imponerende, men bare for de utvalgte.

22:30(22:50)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

22:50(23:35)

> Barn alene på flukt

Dansk dokumentarserie. I denne del: Faren hans er død, og broren er såret. Hjembyen hans er bombet sønder og saman, og den 16 år gamle Ghaith flykter alene ut av Syria. Vi følger ham på hans dramatiske ferd gjennom Europa. Vi får se Ghaiths egne opptak av sine forsøk på å forhandle med menneskesmuglere i Tyrkia, ankomsten til Athen, reisen gjennom Hellas, Makedonia, Serbia, Ungarn, Østerrike og Tyskland. Underveis knytter han sterke bånd til menneskene han møter, blant dem gutten Abdol, som til slutt smugles gjennom Danmark til Sverige.

23:35(00:25)

> Front Nationals unge tilhengere

Fransk dokumentar fra 2017. Hemmelige opptak viser ledere av Front National som benekter Holocaust og sprer rasistiske og fremmedfiendtlige ideer blant sine unge tilhengere. Hvordan harmonerer dette med bildet Marine Le Pen og partiet prøver å skape av seg selv?

00:25(01:20)

> Idealisten og Sør-Sudan

Nederlandsk dokumentar fra 2016. Den ambisiøse juristen Anuol er hjemsøkt av den voldelige fortiden sin og reiser tilbake til hjemlandet Sør-Sudan. Han er fast bestemt på å tjene landet sitt og å holde dem som har brutt menneskerettighetene til ansvar. Men ikke alle landsmennene hans er klare for å forsone seg med fortiden.

01:20(01:40)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

04:23(06:00)

> Ingen sending