Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

06:00(07:17)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

07:17(07:20)

> Oddasat - nyheter på samisk

Nyheter på samisk.

09:00(09:45)

> Stephen Hawkings geniskole

Britisk dokumentarserie fra 2017. Kan vanlige mennesker lære å tenke som et geni? Professor Stephen Hawking gir tre alminnelige personer en rekke fysiske og mentale utfordringer for å se om det lar seg gjøre. I denne del: Et helikopter, en båt, en kraftig laser og en innsjø kan brukes for å bevise at jorda er rund og måle den. Deltakerne får også andre utrolige oppgaver som skal hjelpe dem å forstå hvor stort solsystemet egentlig er.

09:45(11:35)

> Hovedscenen

Mariss Jansons og Berlinerfilharmonikerne. Program om musikk og scenekunst. I denne del: Vi åpner ny hovedscenesesong med Berlin-Filharmoniens årlige Europakonsert som i år fant sted i Paphos på Kypros. På programmet står bl.a. Webers Klarinettkonsert og Symfoni nr. 8 av Antonín Dvorak. Dirigent er Mariss Jansons.

11:35(12:35)

> Paradishager

Britisk dokumentar-serie fra 2017. Hva er byggesteinene til paradishager, og hvordan ble de til? Oppdag hvordan vesten har latt seg inspirere. I denne del: Monty lar seg imponere av tulipaner i Istanbul, og hvordan hagene i India kan by på en ny, åndelig opplevelse. I Storbritannia ser vi nærmere på hvordan de kongelige hagene og offentlige steder er inspirert av paradishager.

12:35(13:35)

> Sommerauksjon

Svensk serie fra 2018. To lag konkurrerer om å gjøre de beste kuppene på auksjon. I denne del: Først ut er vennene Mia og Malin som kappes mot paret Lena og Tapio fra Umeå. Og skueplassen er en auksjon i ei bygd i Östergötland som heter Kärra.

13:35(14:35)

> Livet ved Longleat gods

Britisk dokumentarserie. Vi får bli med bak kulissene på Longleat, en av de mest storslagne landeiendommene i Storbritannia. Den fargerike og kontroversielle Lord Bath har nylig overlatt styringen av godset til sin eldste sønn, Ceawlin og hans kone Emma, Lady Weymouth. De får hendene fulle med flere hundre ansatte, en safaripark, to landsbyer og en daglig strøm av besøkende til familiens enorme, elizabethanske herskapshus. I denne del: Ceawlin finner minner etter bestefaren sin på loftet, blant annet en original akvarell av Adolf Hitler. I safariparken bygges et nytt hus til den aldrende elefanten Anne, og det blir dramatisk for passasjerene på godsets lille jernbane.

14:35(16:05)

> Sommaren med Göran

Svensk komedie fra 2009. David Hellenius, Mirja Turestedt. En ung mann er på jakt etter drømmekvinnen. Han bestemmer seg for å lete i den forførende svenske skjærgården og havner midt i en midtsommerfest.

16:05(17:15)

> St. Halvardshjemmet

Norsk dokumentar fra 2017. Er det mulig å bevare livsglede og verdighet på et sykehjem? St. Halvardshjemmet som drives av Kirkens Bymisjon har flere ganger blitt kåret til Oslos beste sykehjem av pårørende. Alle beboerne skal flyttes, og de ansatte mister jobben. Nære relasjoner og vennskap mellom beboere og pleiere brytes opp og avsluttes for godt.

17:15(19:00)

> Kunnskapskanalen

Forsker grand prix 2017 - Bergen. Norsk faktaprogram. I denne del: Ni engasjerte og dyktige doktorgradskandidater går på scenen i Forsker grand prix for å overbevise både publikum og fagdommere om at de bør kåres til den beste forskningsformidleren i Bergen. Forskningsdagene i Bergen inviterer til en flott kveld med god stemning og spennende forskning i Mimes Brønn på Høgskulen på Vestlandet. Hvem blir Bergens beste forskningsformidler? De to beste i denne regionale kåringen går videre til nasjonal finale. Produsert av Forskningsdagene i Bergen, og VISU AS.

19:00(19:30)

> Tilbake til 60-tallet

Norsk dokumentarserie fra 2010. I denne del: 1962 var året da Nordlandsbanen nådde Bodø. Verden sto på randen av atomkrig med Cuba-krisen, og The Beatles hadde sitt gjennombrudd med "Love Me Do". Gruveulykken i Kings Bay på Svalbard skulle utløse den største krisen i norsk politikk etter krigen, og 15-åringen Wenche Myhre ble stjerne med "Katta vår". Tre norske personligheter som preget dette året, kommenterer årets begivenheter. Nordens beste turner, Åge Storhaug, opererte som kurér gjennom Berlinmuren mens han studerte i Tyskland. Ada Haug startet med ungdomsprogrammer på tv, og Knut Eide vant kinopublikummets hjerter som "Bodø" i filmen Stompa & Co.

19:30(19:40)

> Lotto

Trekning av ukas sju rette tall og Joker.

19:40(20:00)

> Saken Christer Pettersson

Svensk dokumentarserie fra 2018. Christer Pettersson var mistenkt for drapet på Olof Palme. En granskning av eiendelene hans kaster nytt lys på saken. I denne del: Hvordan ble han en mistenkt i etterforskningen av Palmes drap? En fantomtegning kan være etterforsker Hans Holmér og Palme-gruppens største tabbe.

20:00(21:00)

> Ingrid Bjørnov - 50 år på én time

Konsertopptak fra 2013. Da Ingrid Bjørnov fylte 50 år holdt den folkekjære artisten en konsert der hun ser tilbake på sitt kjærlighetsforhold til musikken. Sammen med sitt faste band fremfører Ingrid Bjørnov høydepunkter fra sin egen musikalske karriere, kjente humornumre fra forestillingene og favorittlåter fra andres sangkatalog. Benedicte Adrian, Jo Nesbø, Finn Bjelke og Kari Slaatsveen er gjester.

21:00(22:50)

> Sommerbryllup i Italia

Dansk romantisk komedie fra 2012. Trine Dyrholm, Pierce Brosnan. En kreftsyk frisør på bedringens vei oppdager at ektemannen er utro. Hun reiser til Italia i forbindelse med datterens bryllup, og møter en enkemann som ennå skylder på verden for tapet av kona. Aldersgrense: 11 år.

22:50(23:20)

> Ulsteinvik løper fra resten av verden

Norsk dokumentar fra 2017. 9. august 2017 skal bli en historisk dag for norsk idrett. En 21-åring fra Dilma IL i Ulsteinvik blir vår første mannlige verdensmester i en løpsøvelse. Vi gjenopplever Karsten Warholms utrolige dager i London og ser tilbake på hva som har gjort ham til den han er i dag.

23:20(01:00)

> OJ Simpson - Made in America

Amerikansk dokumentarserie fra 2016. I denne del: Århundrets forbrytelse ble etterfulgt av århundrets rettssak. Den ti måneder lange prosessen bød på en mengde dramatiske vendepunkt, overraskelser, beskyldninger og bedrag. Men det som skjedde i rettssalen, skulle ikke bare påvirke livene til de involverte partene. Også amerikansk media og nyhetsformidling skulle komme til å forandres av O.J. Simpson-saken. Historien om O.J. Simpson fascinerer og provoserer fremdeles, og siste kapittel er ennå ikke skrevet.

01:00(01:01)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

01:01(02:35)

> To dager, en natt

Belgisk drama fra 2014. Marion Cotillard, Olivier Gourmet. Sandra sies opp. Kollegaene må jobbe litt hardere, men loves en bonus. Sandra oppsøker dem en etter en og ber dem velge vekk bonusen, slik at hun kan beholde jobben. Aldersgrense: 11 år.

02:35(03:24)

> Tidsbonanza

Norsk underholdningsprogram fra 2018. Programleder Thomas Felberg inviterer deg tilbake til et årstall, og en uhøytidelig quizduell mellom to lag med rett til å mimre. I denne del: Stor festivitas i Storbritannia når Lady Diana og Prins Charles blir gift. I Norge skapes fotballhistorie når Norge slår England på hjemmebane. Og folk flest, de brukte fritiden på å løse Rubiks kube mens en sommerkassett surret og gikk i bakgrunnen. Gjestene som tar tidsreisen tilbake til 1981 er Tore Strømøy og Eldar Vågan vs Elisabeth Moberg og Anders Rogg.

03:24(06:00)

> Ingen sending