Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK1

08:30(09:45)

> Glade jul

Norsk dokumentar fra 2013. Julaften 2013 fulgte vi seks svært ulike familier i en bygård i Oslo, fra morgen til kveld. Det har blitt til en varm og følelsesrik julefortelling som speiler dagens Norge, samtidig som den berører menneskers grunnleggende behov, gleder og lengsler.

09:45(10:25)

> Jul med Bugge og venner

Norsk musikkprogram fra 2017. Sidiki Camara, Ellen Andrea Wang, Sol Heilo, Skranglebein, Ibou Cissokho, Anne Hytta og Øyonn Groven Myhren bidrar med kjente julesanger og tradisjonsmusikk. Sidiki Camara, Ellen Andrea Wang, Sol Heilo, Skranglebein, Ibou Sissocho, Anne Hytta og Øyonn Groven Myhren bidrar med kjente og ukjente julesanger.

10:25(10:50)

> Jul i Svingen

Norsk dramaserie. I denne del: Det er julaften i Svingen. Noe er fint, noe er trist, men alt går bra til sist.

10:50(11:00)

> Snekker Andersen og julenissen

En julefortelling av Alf Prøysen. Tegninger: Hans Normann Dahl. Forteller: Svein Erik Brodal.

11:00(12:25)

> Tre nøtter til Askepott

Tsjekkisk drama fra 1973. Libuse Safránková, Pavel Trávnícek. Denne tsjekkiske filmen viser en annen Askepott enn den mange kjenner fra eventyret. Her er Askepott ei glad jente som både rir og skyter med pil og bue. Først etter farens død begynner det å skje ting som gjør livet vanskelig for henne. Så en dag dukker prinsen opp. Forteller: Knut Risan.

12:25(14:00)

> Reisen til julestjernen

Norsk familieeventyr fra 1976. Hanne Krogh, Knut Risan. Den lille prinsesse Gulltopp forsvinner på selveste julenatten. Hun har gått ut i skogen helt alene for å finne julestjernen, som hun ønsker seg av hele sitt hjerte.

14:00(15:00)

> Donald Duck og vennene hans

Amerikansk tegnefilmkavalkade. Donald Duck og vennene er godt i gang med juleforberedelsene. Timmy Gresshoppe inviterer oss til å slå følge og har en liten overraskelse på lur!

15:00(15:30)

> Pippi Langstrømpe

Pippi og den første snøen. Svensk dramaserie fra 1969. Etter Astrid Lindgrens bøker.

15:30(16:00)

> Pippi Langstrømpe

Pippis jul. Svensk dramaserie fra 1969. Etter Astrid Lindgrens bøker.

16:00(17:00)

> Julaftensgudstjeneste fra Lade kirke i Trondheim

Julaften feires i år i Lade kirke. Kirken ble oppført i 1189 og ligger i historiske omgivelser spesielt kjent fra de gamle sagaene. Gudstjenesten ledes av sokneprest Jan Asbjørn Sagen. Han har med seg barnekoret BalLade og konfirmanter som tekstlesere.

17:00(17:35)

> Sølvguttene synger julen inn

I god tradisjon synger Sølvguttene julen inn også i år. Vi skal være med koret i fullsatt kirke på Jar, hvor de framfører kjente og kjære julesanger. Blant annet har de med seg sopranen Katharina Frogner Kockum.

17:35(18:00)

> Karl-Bertil Jonssons julaften

Svensk tegnefilm fra 1975. Historien om juleposten som kom på avveie. Eller gjorde den ikke det?

18:00(19:00)

> Jul med KORK

Hele landets orkester inviterer til musikalsk juleselskap i Store Studio på Marienlyst. Solister er Herborg Kråkevik, folkemusikeren Sigrid Moldestad, fiolinisten David Coucheron og tenoren Bror Tødenes.

19:00(19:30)

> Dagsrevyen

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med magasin, sport og vær.

19:30(20:20)

> Norge Rundt

Julespesial. Norsk reportasjeserie. I denne del: Norge rundt feirer jul med folk som ikke kan velge hvem de vil feire med. Alle vil hjem til jul. Men hva med de som ikke kan komme seg hjem? Tore Renberg tar med seg to venner og besøker innsatte i Åna fengsel på Jæren, og de har både hjembakst og musikk med seg.

20:20(21:20)

> Fridtjofs jul

Norsk komedie fra 2006. Hege Schøyen, Øivind Blunck. Fridtjof er en original med egen moped, høne og tilhold i det lille tettstedet Ytre Enebakk. Fridtjof har et svært godt drag på bygdas damer - og tilsvarende anstrengt forhold til bygdas øvrighet. Denne julen skal mannskoret synge julen inn i kirken - med Fridtjof som solist, men presten, lensmannen og ligningssjefen vil ikke ha noe av det.

21:20(23:15)

> Den spanske flue

Forestilling. Gledelig gjensyn med tidenes farse fra ABC-teatret med bl.a.Henki Kolstad, Kjersti Holmen, Øivind Blunck og Guri Schanke.

23:15(00:00)

> Julekonsert med Odd Nordstoga

Konsert. Odd Nordstoga inviterer til en intim og vakker julekonsert på denne kvelden før selveste julekvelden. Med seg har han Det norske kammerorkester - og som gjester kommer ingen ringere enn både Frida Ånnevik og Mathias Eick. Vi får høre både gamle og nye julesanger fra "Det lyser i stille grender" og "Jul i svingen" til "Maria på veg". Alt dette pakket inn i Odd Nordstogas musikalske verden - som er perfekt til å videreformidle julestemning - både til glede og til ettertanke.

00:00(01:15)

> Beat for beat

Julespesial! Norsk underholdningsprogram fra 2017. I denne del: Det er igjen tid for å feire musikkgleden når Beat for Beat nå er tilbake med nye oppgaver og nye artister. Artistene som skal konkurrere er Maria Haukaas Mittet og Alexander Rybak mot Kine Ludvigsen Fossheim og Peter Johansson. Øvrige gjester er Isac Elliot og korene Traces og Safari.

01:15(02:30)

> Reisen til julestjernen

Norsk familieeventyr fra 2012. Vilde Zeiner, Anders Baasmo. Fortellingen om en konge i et fjernt land som sørger over sin datter som en dag forsvant i skogen da hun lette etter en julestjerne. Kongen forbannet julestjernen, som sluknet og mørkela landet. Men en vismann forteller kongen at hvis han får julestjernen til å lyse igjen innen ti år, vil datteren komme tilbake.

02:30(03:30)

> Nigella elsker julen

Britisk matprogram fra 2012. Nigella elsker julen og skal arrangere en smakfull julefest. Gjestene kan vente seg god stemning og en lekker, italiensk-inspirert julebuffet.

03:30(04:50)

> Juleglede i Nashville

Amerikansk konsert fra 2017. Noen av countrymusikkens største stjerner framfører sine julefavoritter og deler sine høytidsminner. Blant artistene er Alan Jackson, Lady Antebellum, Trisha Yearwood og Little Big Town.

04:50(05:30)

> Oppfinneren

Norsk dokumentarserie fra 2016. I denne del: Regnværssommeren topper seg med høstflom, og grusvegen opp til huset blir ødelagt. Hvordan skal Erik Alfred nå få tre tonn med stein opp til kjøkkenbygget? Planen er å bygge en masseovn, og å få på plass legohemsen med en spesiell gammel teknikk - men er det mulig å komme seg i hus til jul når været aldri spiller på lag?