Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

07:40(08:40)

> Hvem tror du at du er?

Norsk underholdningsserie. Kjente personer søker etter sine røtter. I denne del: Mia Gundersen prøver å finne ut hvem hennes morfar egentlig var. Det blir starten på en svært emosjonell reise som avdekker den ene hemmeligheten etter den andre.

08:40(09:40)

> Lindmo

Norsk talkshow fra 2017. Anne Lindmo i godt selskap med et stort publikum, levende musikk og aktuelle gjester.

09:40(10:40)

> Sveriges beste sykehjem

Svensk dokumentarserie fra 2013. I denne del: Skal ikke de som har bygget opp landet få god mat de siste årene av sitt liv? Kokken på Smedsberget i Lycksele, et helt vanlig svensk sykehjem, tar utfordringen og lager velsmakende og næringsrik mat for lite penger. Sykehjemmet skal forsøke å bli det beste i landet. Staben har to hjelpere som gir dem råd. Men kan man forandre noe bare ved hjelp av kunnskap og inspirasjon? Hva med å øke budsjettet?

10:40(11:10)

> Frå jord til bord

Finsk matserie fra 2016. Restauratørane Filip og Linda ser nærmere på ulike råvarer de bruker i maten sin. I denne del: Epler kan forvandles til noen av de beste rettene sesongen har å by på.

11:10(12:40)

> Hovedscenen

Fiolinisten som også ble modell. Program om musikk og scenekunst. Charlie Siem har alt; en internasjonal karriære som klassisk fiolinist med utsolgte konserter runt om i verden og samtidig modelltilbud fra de største motehusene. Utenfra sett virker det som det perfekte livet, men bak den elegante fasaden finner vi en mann som forsøker å navigere mellom livets mange alternativer. En film om en fiolinist som våger å være anderledes, som har alt, men som alltid er på jakt etter mer. Presentert av Arild Erikstad.

12:40(13:35)

> Hovedscenen

Yo-Yo Ma og Mariss Jansons. Program om musikk og scenekunst. Et virtuost orkesterverk med et tema og ti variasjoner med en cello solo omkranset av en stor og imponerende orkestersats. På mange måter er dette Strauss sin andre cellokonsert der også en bratsj solo personifiserer den trofaste Sancho Panza - her spilt av Wen Xiao Zheng. Mariss Jansons dirigerer Symphoniorchester des Bayerischen Rundfunks. Presentert av Arild Erikstad.

13:35(14:30)

> Hvordan kom vi hit?

Britisk dokumentarserie. Programleder Steven Johnson dukker ned i historien og presenterer store oppfinnelser som vi i dag tar som en selvfølge. Hvem sto bak de gode ideene, og hvordan har fortidens nyvinninger påvirket vår måte å leve på?

14:30(15:00)

> Brenners bokhylle

Norsk serie fra 2017. Hvilken bok har gjort så stort inntrykk på deg at den nærmest endret livet ditt på en eller annen måte? Kjente nordmenn tar med seg akkurat disse bøkene og leseropplevelsene til Hans Olav Brenner oppe på loftet hos Deichmanske hovedbibliotek i Oslo. I denne del: I kveld kommer artist Øystein Greni og sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen. Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så sterkt inntrykk?

15:00(15:40)

> Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Norsk dokumentarserie fra 2017. I denne del: På leting etter et eget kongerike kom svenske Gunnar Bengtsson til Svinøya på Namdalskysten for over 40 år siden. Det første han gjorde var å forandre øya til det ugjenkjennelige. Nå håpar han å endre den tilbake mens det ennå er krefter igjen i ham.

15:40(16:25)

> Fader Brown

Britisk krimserie fra 2016. I denne del: En hjemvendt pilot fra luftforsvaret dør, og alle tror han har tatt sitt eget liv. Men ifølge Fader Browns resonnement kan det like gjerne dreie seg om et mord.

16:25(18:00)

> Miss Marple

Mord i prestegården. Britisk krim fra 2004. I denne del: Miss Marple etterforsker mordet på oberst Lucius Protheroe i landsbyen St. Mary Mead. Den hovedmistenkte er sognepresten, som offentlig har uttalt at han misliker den avdøde. De andre mistenkte er enken og hennes unge elsker.

18:00(19:00)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:00(19:45)

> I jegerens gryte

Dansk livsstilserie fra 2017. I denne del: Selv om det er desember, reiser Jørgen og Nikolaj til solskinnsøya Bornholm. Der håper de å ha hellet med seg på rugdejakt. Men onde tunger vil si at det er helt feil årstid. Kokken håper uansett på små, fine fugler på menyen. Alternativet er nemlig langt fra like lekkert.

19:45(20:35)

> Kroppen og bakteriane

Fransk dokumentar. Det fins milliarder av bakterier, og du finner dem overalt. Men visste du at bare en prosent av dem kan fremkalle sykdom? Det viser seg også at disse mikroorganismene har spilt en viktig rolle både for begynnelsen på livet på jorda og evolusjonen. Og både mennesker og dyr lever i tett symbiose med bakteriene og trenger dem for å spise, vokse, beskytte seg og for å reprodusere seg.

20:35(21:30)

> Er du rasist?

Nederlandsk dokumentar fra 2017. Nye, banebrytende studier avslører hvorfor mennesker kan være rasistiske. Kan vitenskapen hjelpe oss å endre vår forutinntatthet?

21:30(21:50)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

21:50(22:50)

> Urix spesial

22:50(23:50)

> Trikken til Auschwitz

Norsk dokumentar. Samuel Steinmann var den siste gjenlevende av de norske jødene som ble sendt til Auschwitz. Dokumentaren av Elsa Kvamme er en tilbakereise der nåtid blandes med fortid, og hans beretninger med oppdatert historisk forskning. Hva gjorde det mulig å segregere og utvise en ung gutt og en folkegruppe på grunn av etnisk opprinnelse? Og hvordan overlevde Sammy på tross av alt?

23:50(00:45)

> Pervert Park: Sexforbrytarane

Dansk dokumentar fra 2014. Florida Justice Transitions ligner enhver annen amerikansk Trailer Park. Diskré fotlenker og sporadisk hærverk vitner imidlertid om noe helt annet. De rundt 120 beboerne er alle dømte seksualforbrytere. De lever isolert fra omverdenen og er overlatt til seg selv å finne ut hva som kommer etter forbrytelse og straff. Vil de noengang klare å skape seg et nytt liv?

00:45(01:45)

> Eg kjøpte ein regnskog

Britisk naturserie fra 2014. I denne del: Etter ni måneder i Peru innser Charlie at han må involvere Elias og familien hans i planene sine for å verne skogen. Charlie besøker Brasil for å se avskogingen der med egne øyne.

01:45(02:05)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

02:05(02:20)

> Oddasat - nyheter på samisk

Nyheter på samisk.