Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

06:00(08:10)

> Ingen sending

08:10(09:50)

> Poirot

Den åpne graven. Britisk krimserie fra 1996. I denne del: Den velstående monsieur Renauld ber Poirot besøke ham for å bistå i oppklaring av noe han mener er et svindelforsøk. Da Poirot ankommer Renaulds hjem som avtalt, blir millionæren funnet knivstukket og drept liggende i en ny grav på golfbanen som grenser til hans fasjonable eiendom. Og det er ikke mangel på mistenkte blant Renaulds nærmeste. Men hvem er morderen?

12:35(13:15)

> Hagen min

Norsk hageprogram fra 2017. Vi besøker kreative hageeiere som gir liv til bugnende vekster og gode råd til oss. I denne del: Vi besøker tre oaser midt i byen. På idylliske Kampen i Oslo har hageeierne skapt sine paradis. Snekker Stine Bjørnstad lager et bilde av planter, mens gartner Steinar Johansen konsentrerer seg om hortensiaen. En hagehilsen fra Alta får vi også.

13:15(14:15)

> Debatten

Direktesendt debattprogram med programleder Ingunn Solheim.

14:15(14:35)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

14:35(15:30)

> Norges villmarker

Fjellet. Norsk naturprogram. I denne del: Vi besøker både Hardangervidda, Børgefjell og Finnmarksvidda i denne andre delen av storserien om norsk natur og dyreliv beregnet på det internasjonale marked. Naturfotografene Nævra og Beck Lande lar oss denne gangen møte bl.a. villrein, jerv, fjellrev og snøugle i storslåtte naturkulisser.

15:30(16:20)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie. Ein ung politikonstabel kjem til Aidensfield og oppdagar at det ikkje alltid er ein fredeleg og idyllisk stad. Eit brutalt overfall set fleire liv i fare. I denne del: En ung politikonstabel kommer til Aidensfield og oppdager at det ikke alltid er en fredelig og idyllisk stad. Et brutalt overfall setter flere liv i fare.

16:20(18:00)

> Poirot

Guds kvern maler langsomt. Britisk krimserie fra 1996. I denne del: Poirot blir invitert til å feire jul på Gorston Hall, hos Simeon Lee, som tror hans liv er i fare etter at han har mottatt seks diamanter fra sitt museum i Sør-Afrika.

18:00(18:45)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

18:45(20:00)

> Friidrett: Diamond League fra Doha

Med blant annet 100 m og 1500 m menn, samt 200 m og 100 m hekk kvinner. Forts. fra NRK1.

20:00(21:00)

> Sykkelkrigen

Svensk dokumentar fra 2015. Vi står overfor en global krise som vi alle vet vi må snakke om. Det handler om klimaet, ressursene i verden og byer der bilene tar over i et stadig større, skittent trafikkaos. Sykkelen er et fremragende middel for å få til en endring, men sterke krefter bruker hvert år millioner på å beskytte bilindustrien. Møt aktivister og tenkere som kjemper for bedre byer. De nekter å la sykkelen stå, på tross av at tallet på drepne i trafikken øker hvert år.

21:00(21:10)

> Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

21:10(21:55)

> Bergmans video

Eventyr på film. Svensk dokumentarserie. Hva hadde den kjente regissøren Ingmar Bergman i sin private videosamling? Flere av verdens beste filmskapere kommer på besøk til hjemmet hans på Fårö og forteller om sitt forhold til den svenske regissøren. I denne del: I den private videosamlingen til Bergman fins det mange eventyrfilmer, bl.a. "Jurassic Park" og "Blue Velvet". Regissør Daniel Espinosa besøker Ingmar Bergmans hjem på Fårö og forteller hvilket eventyr det er å spille inn amerikansk film.

21:55(23:40)

> The Last Sunset

Amerikansk western fra 1961. Dorothy Malone, Rock Hudson. Revolvermannen O'Malley er i Mexico, på flukt fra loven. Han blir med når gamlekjæresten Belle og familien hennes skal drive kyrne sine mot Texas. Med på ferden er cowboyen Stribling, som helst så O'Malley dømt og hengt. Aldersgrense: 11 år.

23:40(00:35)

> Hitlers olympiske drøm

Tysk dramadokumentar fra 2015. Adolf Hitler åpner de olympiske sommerlekene i Berlin den første august 1936. Det blir startskuddet på to uker med en perfekt orkestrert symbiose av sport og politikk. Lekene er en nasjonalsosialistisk propagandafestival, planlagt og utført med militær presisjon. Wolfgang Fürstner er sjef for deltakerlandsbyen og en aktiv nazist. Men hans olympiske drøm blir knust da han plutselig blir beskyldt for å være jøde. Etter lekene tar Fürstner sitt eget liv. OL i Berlin blir stående som en metafor for Det tredje rike - svimlende og imponerende, men bare for de utvalgte.

00:35(01:30)

> Dine ni viktigste måneder

Britisk dokumentarserie fra 2015. I denne del: Personligheten tar form og utseendet bestemmes i den midterste delen av svangerskapet. Vi blir unike individer, ansiktet formes og huden får den fargen den skal ha. Men noen ganger går det galt. Guevedocene blir født som jenter, men får penis i tolvårsalderen.

01:30(02:15)

> Nasjonens skygge

Norsk dokumentar i to deler om Jens Christian Hauge. I denne del: Norges mektigste mann etter krigen ble han kalt. Han var omspunnet av myter, historier, løgner, frykt og beundring. Jens Christian Hauge ville bygge landet etter krigen, men ikke alle hans metoder tålte dagens lys.