Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

08:25(09:25)

> Gull på Godset

Dansk livsstilserie. I denne del: En rekke vurderingseksperter reiser Danmark rundt på jakt etter skjulte skatter.

09:25(10:20)

> Absolutt svensk

Svensk dokumentarserie. Soran Ismail undersøker hverdagsrasismen i et av verdens mest tolerante land. Han begynner med å finne ut hvor rasistisk han selv er. Nesten alle svensker er mot rasisme. Hvorfor finner man likevel rasisme i Sverige? I denne del: Nesten alle svensker er mot rasisme. Hvorfor finner man da likevel rasisme i Sverige? Soran Ismail reiser til et område der domstolen har slått fast at et tilfelle av rasisme har funnet sted.

10:20(11:25)

> Skavlan

Norsk talkshow fra 2017. Fredrik Skavlan møter norske, svenske og internasjonale gjester. Uhøytidelig stemning, samtalen i fokus - og den beste musikken.

11:25(12:25)

> Lindmo

Norsk talkshow fra 2017. Anne Lindmo i godt selskap med et stort publikum, levende musikk og aktuelle gjester.

12:25(12:55)

> Forbrukerinspektørene

FBI svarer seerne. Forbrukerprogram.

12:55(13:35)

> Naturen vender tilbake - rewilding

Norsk dokumentarserie fra 2017. Den ville naturen er i ferd med å vende tilbake - hvorfor skjer dette nå, og hva gjør vi med det? I denne del: Når folk flytter fra bygder til byer fører det til store endringer i naturen. Rovdyr som gaupe og ulv vender tilbake til store deler av Europa, og bestandene av hjortedyr og villsvin eksploderer.

13:35(14:05)

> Evig ung

Hvordan bremse det kroppslige forfallet? Norsk dokumentarserie,. I denne del: For å leve lenge, må vi vedlikeholde kroppen vår. Hjelper det egentlig å trene? Når kroppen blir slitt trenger vi nye deler, forskere mener de nå kan dyrke menneskeorganer inni griser.

14:05(15:05)

> Dyreklinikken

Svensk dyreserie fra 2016. I denne del: En nyfødt hundevalp er alvorlig syk og trenger akutt hjelp. En konkurransehest kan ikke puste ordentlig, men kanskje kan en avansert operasjon hjelpe? Delfiner kan også få tannverk og behøve tannlegehjelp.

15:05(15:35)

> Camillas klassiske

Svensk musikkserie. Camilla Lundberg møter store mestere innen klassisk musikk, både levende og døde. I denne del: Hva betød nisseskjegget for Brahms og hans musikk? Virtuosen Vilde Frang vet hvordan man danser til hans fiolinkonsert.

15:35(16:25)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie.

16:25(18:00)

> Poirot

Britisk krimserie fra 2004. I denne del: Den karismatiske dr. John Christow er ikke trofast mot sin kone Gerda, men det er bare en av en rekke uvanlige forhold og merkelige hendelser i familien Angkatell. Hercule Poirot tilbringer en weekend på familiens gods og viser sin misnøye da vertinnen foreslår en lek med døden.

18:00(19:05)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:05(19:45)

> I jegerens gryte

Dansk friluftsserie. Friluftsmannnen Jørgen Skouboe og kokken Nikolaj Kirk slippes løs i den danske natur med våpen og kjøkkenkniver. I denne del: Høsten er over oss, og Jørgen og Nikolaj drar til de svenske skoger. Her er det massevis av ro og fred. Ro, konsentrasjon og presisjon er viktig for en som skal jakte elg.

19:45(20:25)

> Mitt liv

Karl Erik Harr. Norsk dokumentarserie. Portrett av personer som har vært med på å forme vår norske samtidshistorie. I denne del: Han ble født da Harstad ble bombet av tyskerne i maidagene 1940, og han husker freden fem år seinere som et mirakel av lys og glede. Ni år gammel fikk Karl Erik Harr tuberkulose og måtte holde senga. Da tapetserte han gutterommet med tegninger, og hans kunstneriske evner ble for alvor oppdaget. Senere har maleren, illustratøren og skribenten Harr brukt sitt talent til å formidle nordnorsk natur, kultur og historie, og fortsatt er han stadig på vandring med pensel og palett.

20:25(20:55)

> Fyrtårn

Norsk dokumentarserie. I denne del: Margreth Olin og Lindis Hurum møtes på Bastøy fyr utenfor Horten.Margreth Olin og Lindis Hurum møtes på Bastøy fyr utenfor Horten. De finner godhet og håp der mange bare ser ondskap og håpløshet.

20:55(21:05)

> Fra De kongelige samlinger

De første ski og kjelker. Norsk dokumentarserie fra 2016. I denne del: Kong Haakon og dronning Mauds første innkjøp i 1905 var ski og kjelker til seg selv og den to år gamle kronprins Olav. I De kongelige samlinger finnes fortsatt kjelkene, deriblant en som er trukket med ulveskinnspels. I Slottets arkiv finnes også de originale kvitteringene og kong Haakons dagbok som viser når kongefamilien tok sine skiturer. Alt illustrert med tidligere ukjente fotografier fra dronning Mauds album som viser den nye, norske kongefamilienes første møte med vinter og snø.

21:05(21:35)

> Underholdningsmaskinen

Norsk serie. I denne del: Blant NRKs TV-konkurranser finner vi klassikere som "Kvitt eller dobbelt" og "Påskenøtter", og mer forglemmelige konsept som "Rebus-Rally" og "Eldprøva".

21:35(22:30)

> Når utdanning blir en vare

Fransk dokumentar. Antallet universitetsstudenter i verden har eksplodert, fra 13 millioner i 1960, til 200 millioner i 2015. Tallet øker stadig, noe som skaper et gigantisk globalt marked, og kunnskap blir en handelsvare. Unge mennesker tvinges til å ta opp store lån for å betale stadig høyere skolepenger. Universiteter over hele verden konkurrerer om studentene. Men hvem tjener på denne utviklingen, og hvilke konsekvenser har den?

22:30(22:50)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

22:50(23:45)

> Treme, New Orleans

Dippermouth Blues. Amerikansk dramaserie fra 2013. I denne del: McAlary og Desautel tilbringer nyttårsaften sammen. Batiste får et jobboppdrag i en film. LaDonna trøster Lambreaux. Colson tilbyr seg å vitne, og politiet i New Orleans slår tilbake.

23:45(00:35)

> David Attenboroughs drømmereise

Britisk naturserie fra 2015. I denne del: Det nesten utilgjengelige, men spektakulære Osprey-revet er omgitt av hai. Hvilke andre skapninger holder til her? Til å undersøke det rikholdige dyrelivet er en hypermoderne miniubåt den perfekte farkost.

00:35(00:55)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

00:55(01:25)

> Mot en av mine minste

Norsk dokumentar fra 2016. To barn av romani-slekt blir tatt fra sin familie og satt på barnehjem og deretter i fosterhjem. Vi følger historien til Martin og Solveig og ser nærmere på statens nådeløse politikk mot folkeslaget de siste hundre år.

04:08(06:00)

> Ingen sending