Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK1

09:00(09:15)

> Svenske hemmeligheter

Svensk dokumentarserie. I denne del: Serien starter på Sveriges mest hemmelige sted; forsvarets radiostasjon på Lovön utenfor Stockholm. På oppdrag fra regjeringen driver FRA signalspaning og forsøker å forhindre ulike trusler som er rettet mot svenske interesser både innenlands og utenlands.

09:15(10:15)

> Hvem tror du at du er?

Norsk underholdningsserie. Kjente personer søker etter sine røtter. I denne del: Jan Eggum har alltid lurt på hvorfor oldefaren stakk fra øya Gotland i Sverige og startet et nytt liv i Norge. Hva flyktet han fra og hvorfor så han seg aldri tilbake? En dramatisk familiehistorie er i ferd med å rulles opp når Jan starter jakten på slekta.

10:15(11:15)

> Midt i naturen

Uganda. Svensk naturserie. I denne del: I Uganda lever en sjelden type pygmékrokodiller. Hvordan de havnet der, vet ingen. De finnes ellers bare i Vest-Afrika.

11:15(12:00)

> Fader Brown

Britisk krimserie fra 2016. I denne del: Sid faller for arvingen til et lokalt bryggeri, men så blir hun arrestert for å ha myrdet sin far.

12:00(12:15)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

12:15(12:45)

> Antikkduellen

Dansk livstilsserie. To antikkhandlere konkurrerer om å gjøre de beste kjøpene. I tre dager får de 10.000 kroner hver om dagen til å handle antikviteter og retrogjenstander. Funnene blir taksert av en ekspert, og dagens vinner er den som får den beste vurderingen på sine kjøp. Den fjerde dagen er det finale, og da blir varene solgt på auksjon. I denne del: De to antikkhandlerne Helle Vilsbæk og Ronni Veng konkurrerer om å gjøre de beste kjøpene i Vordingborg og omegn.

12:45(13:15)

> Et glimt av Danmark

Dansk serie. To danske livsstilseksperter får i oppgave å finne ut hvilken by de befinner seg i, kun ut fra små glimt og besøk. I denne del: Pølse i brød med rødkål og en helt spesiell vin står på menyen i byen hvor de også elsker å handle på salg. Hvor i Danmark kan dette være?

13:15(14:50)

> Poirot: Kortene på bordet

Britisk krimserie. Poirot dumper borti den mystiske Mr. Shaitana, som inviterer ham til middag. Under måltidet kommer Shaitana med kryptiske kommentarer om tidligere mord. Etter middagen blir gjestene delt i to bridgelag som skal spille i hvert sitt rom. Ved midnatt blir verten funnet død, myrdet med en stilettkniv.

14:50(15:20)

> Det gode bondeliv

Dansk livsstilsserie. På Kastaniegården bor Frank Erichsen med sin kone og to barn. De ønsker å være selvforsynt og leve et enkelt liv, nesten slik bønder gjorde i gamle dager. I denne del: Humlen ved stuehuset er klar for å høstes, og Frank går i gang med å plukke til årets brygging av øl. Formargkålen er god mat for sauene. Det er krepsesesong, og Frank tar med seg sønnen Johan på overnattingstur for å fiske kreps. De bygger et telt av gran og grønn presenning og koser seg med pizza stekt på bål.

15:20(16:00)

> Når kjemien stemmer

Gir alt for drømmedama. Norsk dokumentarserie. I denne del: Smarte, praktiske og morsomme menn har alltid gode kort på hånda i jakten på damer. Jennys beilere må opp på scenen, men får de henne til å le?

16:00(17:00)

> Hvem tror du at du er?

Norsk underholdningsserie. Kjente personer søker etter sine røtter. I denne del: De fleste kjenner til familien Stoltenberg. Men selv vet Thorvald Stoltenberg svært lite om sin egen familiebakgrunn. Spørsmålene er derfor mange når Thorvald legger ut på en reise i sin bestefars fotspor. En reise som fører ham til Frankrike og byen Cognac. Svar avdekkes, myter forkastes og en vakker kjærlighetshistorie trer frem.

17:00(17:15)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

17:15(17:30)

> Filmavisen 1960

Ukentlig nyhetsbulletin som gikk som forfilm på kino i årene 1941 - 1963.

17:30(17:45)

> Oddasat - nyheter på samisk

Nyheter på samisk.

17:45(17:50)

> Tegnspråknytt

Nyheter på tegnspråk.

17:50(18:15)

> Perler for svin

Norsk naturdokumentar fra 2009. I Norge har vi fortsatt elvemuslinger, mens slektningene er utryddet over nesten hele Europa. Arten har oppholdt seg i bekker og elver siden dinosaurenes tid, og perlene har vært ettertraktet til pynt av smykker og kongekroner. Muslingen kan bli opptil 280 år gammel og fungere som oppslagsverk med sine årringer. Nå er den truet av miljøgifter og sur nedbør.

18:15(18:45)

> Skattejegerne

Dansk serie om antikviteter. I mange hjem finnes det flotte arvestykker. Danmarks fineste antikvitetshandlere lever av å jakte på gjemte skatter i hele dronningriket. I denne del: Søren samler inspirasjon og leter etter skatter hos andre forhandlere i sitt eget nærområde. Katrine får et oppdrag på et hemmelig lager for en unik samling glass fra Holmegaard. Jesper lar seg begeistre av en myntsamling.

18:45(19:00)

> Distriktsnyheter

19:00(19:45)

> Dagsrevyen

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med magasin, sport og vær.

19:45(20:45)

> Symesterskapet

Norsk realityserie fra 2017. I denne del: Er det mulig å sy en blonde-BH når du knapt vet hvordan plagget ser ut? I Symesterskapet må deltakerne be om hjelp fra hverandre for å overleve den mest tekniske oppgaven til nå. Og luksuriøse stoffer har noe til felles: De er vanskelige å sy av, men gir de lekreste morgenkåper, vel å merke hvis man får det til.

20:45(20:55)

> Smilehullet

Klipp med humoristiske perler fra arkivet i Underholdningsavdelingen.

20:55(21:00)

> Distriktsnyheter

21:00(21:30)

> Dagsrevyen 21

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med Norge i dag, sport og vær.

21:30(22:30)

> Helene sjekker inn

Rehabilitering, Sunnaas sykehus. Norsk dokumentarserie fra 2017. Dokumentarserie hvor Helene Sandvig flytter inn på seks ulike institusjoner. Gjennom møter med ansatte og beboere får vi et innblikk i hvordan det er å bo og jobbe der. Hun flytter inn på asylmottak, sykehjem, hospits, fengsel, avdeling for spiseforstyrrelser og rusbehandling. I denne del: Programleder Helene Sandvig flytter inn på Sunnaas sykehus for rehabilitering. Her møter hun mennesker som har fått snudd livet på hodet etter alvorlig skade eller ulykke. Hun lærer at det å sitte i rullestol kan ha andre utfordringer enn hun først trodde.

22:30(23:00)

> Vår spektakulære verden

Britisk naturserie fra 2016. Spektakulære naturfenomen kan i dag studeres i detalj ved hjelp av ny teknologi. I denne del: Tornadoer er de kraftigste vindene på jorda og kan være veldig ødeleggende. Amatøropptak, radar, simulering og mobilteknologi gir oss bedre forståelse for fenomenet. Vi kan varsle tornadoer tidligere og kanskje redde liv.

23:00(23:15)

> Kveldsnytt

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med sport og vær.

23:15(00:45)

> Vera

Britisk krimserie fra 2017. I denne del: Liket av en ung mann blir funnet med ansiktet ned i en elv. Det viser seg at han var rusavhengig mens han levde, og sporene fører Vera til den kriminelle undergrunnen i Newcastle. Men etterforskningen tar en overraskende vending. Mye tyder nemlig på at saken har sammenheng med et mord som ble begått på en avsidesliggende gård for 13 år siden.

00:45(03:00)

> Apollo 13

Amerikansk drama fra 1995. Tom Hanks, Bill Paxton. 1970: USA sender Apollo 13 og de tre astronautene Lovell, Haise og Swigert på en "rutineekspedisjon" til Månen. 300.000 kilometer fra Jorden eksploderer en av oksygentankene til romfartøyet, og katastrofen er nær. I tre dager jobbes det intenst fra NASAs kontrollrom i Houston for å få mannskapet trygt tilbake til Jorden, og en hel verden følger med. Aldersgrense: 11 år.

03:00(04:00)

> Vår tid er nå

Svensk familiekrønike fra 2017. I denne del: Peter og Suzannes nyheter ryster familien. Konflikten med gangsteren Ragnarsson spisser seg til, og Gustaf risikerer fengsel. Nina og Calles forhold settes på prøve. Maggan henter sønnen sin hjem fra fosterhjem.

04:00(05:00)

> Hvem tror du at du er?

Norsk underholdningsserie. Kjente personer søker etter sine røtter. I denne del: De fleste kjenner til familien Stoltenberg. Men selv vet Thorvald Stoltenberg svært lite om sin egen familiebakgrunn. Spørsmålene er derfor mange når Thorvald legger ut på en reise i sin bestefars fotspor. En reise som fører ham til Frankrike og byen Cognac. Svar avdekkes, myter forkastes og en vakker kjærlighetshistorie trer frem.

05:00(05:39)

> Når kjemien stemmer

Gir alt for drømmedama. Norsk dokumentarserie. I denne del: Smarte, praktiske og morsomme menn har alltid gode kort på hånda i jakten på damer. Jennys beilere må opp på scenen, men får de henne til å le?