Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

07:00(08:50)

> Ingen sending

08:50(09:30)

> Mitt liv

Erik Dammann. Norsk dokumentarserie. Portrett av personer som har vært med på å forme vår norske samtidshistorie. I denne del: Reklamemannen Erik Dammann tok med seg familien for å bo i en palmehytte på Samoa i Stillehavet i sju måneder i 1967. Lokalbefolkningen ga ham et helt nytt syn på hvordan samfunnet kan organiseres. I 1972 ga Dammann ut boka "Fremtiden i våre hender", et oppgjør med det materialistiske forbrukersamfunnet. To år senere ble organisasjonen med samme navn dannet, og Dammann har fortsatt å være en viktig stemme i den norske samfunnsdebatten. Vi møter ham i samtale med Kjell Pihlstrøm.

09:30(10:20)

> Poirot

Dobbel synd. Britisk krimserie fra 1990. I denne del: Mary Durant har verdifulle antikviteter som hun skal selge til en klient. Antikvitetene blir stjålet, og Poirot må finne tyven.

12:50(13:20)

> Danske gründere

Mikkeller. Dansk dokumentarserie fra 2016. Vi møter danske gründere som har skapt vellykkede virksomheter, tross skepsis og motstand fra omverdenen. Hvorfor og hvordan har de lykkes? I denne del: En pasjon for øl og en kompromissløs vilje har vært Mikkel Borg Bjergsøs drivkraft. Han begynte for 12 år siden med en gryte på et gassbluss i en liten leilighet på Vesterbro. I dag har han 10 barer over hele verden og mer enn 200 ansatte i bryggerisuksessen Mikkeller, som er kåret til verdens tredje beste bryggeri. Han er en av de danske gründerne som har skapt vellykkede virksomheter, tross skepsis og motstand fra omverdenen. Hvorfor og hvordan har de lykkes?

13:20(14:20)

> Tro, håp og kjærlighet

Svensk serie. Hvordan treffer man den rette når man er geistlig? Tre prester og en pastor har funnet Gud, men leter fremdeles etter kjærligheten. I denne del: Møt en pastor i pinsemenigheten og tre prester i den svenske kirken som leter etter kjærligheten. De snakker med programleder Mark Levengood om hva som er viktig for dem i et forhold, og hva det vil si å være maken til en forstander i en menighet. Håpet er at de vil de finne den de søker gjennom serien.

14:20(14:40)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

14:40(15:40)

> Gull på markedsplassen

Dansk livstilsserie fra 2016. Danske eksperter vurderer antikviteteter og verdigjenstander som publikum har med seg. Deretter står tre profesjonelle oppkjøpere klare for å by på skattene. I denne del: Nok en gang er vi i Skive, der vi får være med til Skive kaserne. Blant objektene publikum har med seg, er sølvtøy fra Tiffany i New York og en PH-lampe som viser seg å skjule en overraskelse. To av Danmarks største design-navn bys fram for salg: En Finn Juhl-stol og fire helt usedvanlige stoler fra Nanna Ditzel.

15:40(16:15)

> Anno

Norsk realityserie fra 2017. I denne del: Denne uken er det aller siste sjanse til å stige i gradene i Anno. Deltagerne får testet om de har skuespillertalent, og høkersken kommer med overraskelser.

16:15(17:10)

> Med hjartet på rette staden

Britisk dramaserie. I denne del: Politimester Murchison er misfornøyd med antall lovbrudd som politiet i Aidensfield har oppklart, og legger sterkt press på Nick Rowan og de andre på politistasjonen for å forbedre kriminalstatistikken.

17:10(18:00)

> Poirot

Eventyret om den billige leiligheten. Britisk krimserie fra 1990. I denne del: Den amerikanske marinens planer for en ny ubåt blir stjålet, og sporene leder til London. FBI sender en agent som skal samarbeide med inspektør Japp for å oppspore tyven og de forsvunne dokumentene.

18:00(19:00)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:00(19:05)

> Mitt yrke

Norsk dokumentarserie. En flytekniker utfører alle typer teknisk arbeid med vedlikehold av fly.

19:05(19:45)

> Munter mat - på tur

Dansk matserie. I denne del: Denne gangen går turen til Camargue i Frankrike. Stedet som er kjent for sine sletter, hvite hester og sorte okser. I disse omgivelsene lager brødrene Price risotto med rød og hvit ris. Veien går videre til byen Arles, i van Goghs fotspor. Her drikker de absint og får besøk av den grønne feen. Til slutt lager de en fantastisk oksehaleragout med panisse i en tyrefekterarena. Oksen er hemmelig tilskuer og overrasker dem med et lite besøk.

19:45(20:25)

> Walkabout

Norsk reisedokumentarserie. I denne del: Nils og Ronny fortsetter sin odysse gjennom områder der Thatchers navn ikke bør nevnes høyt, der industrien ligger med brukket rygg og er erstattet med skjønnhetssalonger og solstudioer. I The Black Country ramler de inn i lokalene til West Bromwich Working Mens Social Club, en tidsreise tilbake til 50-tallet. Klientellet rundt respateksbordene gjør varig inntrykk selv på reisevante hønefossinger.

20:25(20:55)

> Torp

Norsk intervjuprogram. Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

20:55(21:00)

> Fra De kongelige samlinger

Kofferter og reiseutstyr. Norsk dokumentarserie fra 2016. I denne del: I De kongelige samlinger finnes fortsatt mange av de godt brukte, sorte skinnkoffertene med hvit lakkskrift som fulgte både kronprins Olav, Dronning Maud og kong Haakon på deres reiser fra starten av 1900-tallet. Registrar Marianne Hylbak og Kjartan Hauglid viser også fram kongelige Amerikakofferter og en Louis Vuitton reisekoffert fra 1920-tallet.

21:00(21:30)

> Lisenskontrolløren

TV-drama. Norsk dokumentarserie fra 2016. I denne del: NRKs TV-drama spenner seg fra trist fjernsynsteater til seersuksesser som "Kampen om tungvannet" og "Skam". Lisenskontrolløren har sett seg gjennom fem ti-år med krim, sosialrealisme og norsk dramadialog av ymse kvalitet.

21:30(22:00)

> I Larsens leilighet

Anne Krigsvoll. Norsk portrettprogram fra 2017. Vegard Larsen inviterer kjente norske skuespillere hjem til leiligheten sin på Grünerløkka. I denne del: Hun vokste opp i et trøndersk kunstnerhjem og løp omkring på Trøndelag Teater som barn. Anne Krigsvoll fikk Amanda-prisen i 1988 for sin rolle i NRK-miniserien Av måneskinn gror det ingenting, og i år er hun som 60-åring tilbake på Trøndelag Teater i en musikalrolle. Hun forteller om kjærligheten til Trondheim og hvordan hennes rustne stemme nesten ødela karrieren som ung.

22:00(22:30)

> Hitlåtens historie

Time of My Life. Musikkdokumentarserie. I denne del: Denne kjærlighetsduetten er uløselig knyttet til filmen Dirty Dancing. Men visste du at Johnny og Baby danser til en annen versjon under filmopptakene? Se historien om hiten, møt 60-tallslegenden Bill Medley, låtskriverne og kvinnen som skrev filmmanuset ingen trodde på i 1987.

22:30(22:50)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.

22:50(23:15)

> Visepresidenten

B/ill. Amerikansk komiserie fra 2015. Etter forrige sesong har Selina overraskende blitt president, men om det ikke skal bli historiens korteste regentperiode må hun fortsette kampen. I denne del: Gary arrangerer et møte med Dan og Amy for å overtale dem til å drive lobbyvirksomhet mot Selinas lovforslag. Selina har fått influensa, men prøver likevel å jobbe hjemmefra. Et kongressmedlems stemme blir tungen på vektskålen i den kommende avstemningen. Aldersgrense: 11 år.

23:15(00:10)

> Fra offer til gjerningsmann

Finsk dokumentar fra 2016. Tenåringen Lauri fantaserer om å begå massedrap. Etter år med terapi og akademisk utdanning forsker han i dag på aggresjon og vold. Han forstår seg selv og andre som har opplevd alvorlig mobbing, vold og andre traumer i barndommen bedre. De kan utvikle en form for sinne som setter dem i stand til å planlegge og gjennomføre grusomme voldshandlinger. Kan Lauris forståelse hjelpe samfunnet å hindre nye skolemassakre?

00:10(01:10)

> The Newsroom

Amerikansk dramaserie fra 2014. I denne del: Will nekter å avsløre kilden til de stjålne dokumentene. Charlie får stadig mer forakt for Lucas, og Sloan og Mac gjør et desperat forsøk på å finne en mer passende ny eier for ACN. Jims forhold til Hallie blir satt på prøve.

01:10(01:25)

> Urix

Aktualitetsmagasin fra NRKs utenriksredaksjon. Går i dybden med ulike perspektiver på aktuelle saker fra hele verden. NRKs utenrikskorrespondenter bidrar med analyser og historier.