Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

19:00(19:30)

> Eventyrlige hoteller

Dansk livstilsserie. Hotell-luksus handler i dag ikke lenger om gullkraner og silkelakener, men om unike opplevelser med mening og innhold. Trendekspert Mads Arlien-Søborg undersøker hvorfor dette er så viktig for oss. I denne del: Trendekspert Mads Arlien-Søborg til Tyskland, der han besøker et hotell hvor temaet er biler. Dette blir tolket veldig bokstavelig, blant annet er hotellsengene laget av gamle kjøretøy.

19:30(20:00)

> Kampen om livet

Hvor kommer vi fra? Norsk populærvitenskapelig serie om livet fra 2017. I denne del: DNAet vårt er stort sett likt, men også helt unikt, og gjør det kort fra forbrytelse til familiegjenforening. Jo drar til Sentral-Asia på jakt etter norske menns forfedre, og besøker et av verdens genetisk likeste samfunn. Det blir matematisk detektivarbeid, uskyldig dømte, og DNA-sporing av hundebæsj.

20:00(21:00)

> The Beach Boys - Pet Sounds

Britisk dokumentar. 50 år etter at Brian Wilsons meisterverk "Pet Sounds" kom ut, fortel han om korleis albumet vart til, saman med andre medlemmar av The Beach Boys. Plata blir framleis rekna blant dei som har betydd mest for populærmusikken i vår tid. Gjennom intervju og arkivopptak får vi eit unikt innblikk i produksjonen av albumet som skulle setje The Beach Boys på kartet for all framtid.

21:00(21:10)

> Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

21:10(21:55)

> Bergmans video

Svensk dokumentarserie. Hva hadde den kjente regissøren Ingmar Bergman i sin private videosamling? Flere av verdens beste filmskapere kommer på besøk til hjemmet hans på Fårö og forteller om sitt forhold til den svenske regissøren. I denne del: Redsel, angst og nevroser. Bergman kalte dem for sine demoner, men selv laget han bare én skrekkfilm: "Vargtimmen". Den østerrikske regissøren Michael Haneke er på besøk i Bergmans hjem på Fårö og snakker om skrekk i sine egne filmer. Ridley Scott intervjues i USA om sin film "Alien", som ble en klassiker innen skrekkfilmsjangeren.

21:55(23:20)

> Rabbit Hole

Amerikansk drama fra 2010. Nicole Kidman, Aaron Eckhart. Becca og Howie Corbett er et lykkelig gift par hvis verden forandres for alltid når deres unge sønn, Danny, blir påkjørt og drept. Becca, en tidligere toppsjef som nå steller hjemme, prøver å redefinere sin tilværelse i et surrealistisk landskap av velmenende familiemedlemmer og venner. Beccas opplevelser, som er smertefulle, sterke og ofte morsomme, fører til at hun finner trøst i et hemmelighetsfullt forhold til en plaget ung tegneserieforfatter, Jason – tenåringssjåføren som kjørte bilen som drepte Danny. Beccas fiksering med Jason holder minnene om Danny på avstand, mens Howie drukner seg i fortiden og søker tilflukt hos en annen kvinne som tilbyr han noe Becca ikke kan. Familien Corbett, som begge driver hvileløst omkring i tilværelsen, foretar overraskende og farlige valg etter hvert som de velger en sti som vil avgjøre skjebnen deres. Aldersgrense: 15 år.

23:20(00:50)

> Kiss rocker Vegas

Britisk konsert. Las Vegas rocker som aldri før, og KISS leverer varene på Hard Rock Hotel & Casino. Den påkostede produksjonen er spesialdesignet for anledningen. KISS feirer nemlig over 40 år med musikk som har gjort dem til globale ikoner, og leverer hit etter hit i et show pakket med spektakulær scenografi og blendende fyrverkeri.

00:50(01:40)

> Milorg

Reorganisering og utbygging. Norsk dokumentarserie fra 2014. Serien forteller historien om den militære hjemmestyrken Milorg fra den tyske okkupasjonen av Norge i 1940 til frigjøringen og seiersrusen i 1945. Vi følger forholdene hjemme i Norge gjennom fortellingene til en rekke sentrale motstandsfolk. I denne del: Jens Kristian Hauge, som var Milorgs leder fra 1942, forteller om arrestasjonene og tortureringen av de norske soldatene. Det gikk særlig hardt ut over hjemmestyrkene på Sørlandet hvor lederen Arne Laudal ble tatt og senere skutt på Trandumskogen. Milorg ble omorganisert og fikk kjærkommen hjelp fra Linge-soldater som kom over fra England. Det ble bygget opp nye grupper i Hallingdal og i Gudbrandsdalen, og treningen foregikk for en stor del i skogen hvor sikkerheten i forhold til tyskere og norske angivere var bedre.

01:40(03:10)

> Ludvig 16.- mannen som ikke ville være konge

Fransk dramadokumentarfilm fra 2011. Raphaëlle Agogué, Gabriel Dufay. Den dramatiserte historien om Ludvig 16., som ble konge av Frankrike i 1774, bare 20 år gammel. Han ble sett på som en lett påvirkelig og svak person, og dermed uegnet til å takle de vanskelige oppgavene som var pålagt ham. I tillegg var han omringet av maktsyke personer og korrupte rådgivere, men fikk likevel skylden for landets stigende problemer i årene før revolusjonen. Ludvig 16. ble kjent skyldig i forræderi og henrettet i 1793.