Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

12:15(12:45)

> Antikkduellen

Dansk serie. Danske antikkhandlere utfordres hver uke til å konkurrere om de beste kjøpene og den beste restaureringen.

12:45(13:25)

> Generasjoner

Jakten på drømmejobben. Norsk dokumentarserie fra 2017. Har dagens unge kommet bedre eller dårligere ut enn generasjonene før dem? I dag får ungdommen høre at alt er mulig, bare de presterer godt nok. Men livet styres også av hvor og når vi blir født, og av ytre samfunnsforhold idet man tar steget inn i voksenlivet. Hvor ulike kort har tre generasjoner fått utdelt? I denne del: En av de aller viktigste avgjørelsene i livet, er valget av utdanning og yrke. Skal vi lytte til hjertet eller hodet? For to generasjoner siden var det foreldrenes økonomi som bestemte hvor høy utdanning barna kunne ta. Så kom Statens Lånekasse, og alle fikk muligheten. Nordmenn er nå blant verdens høyest utdannede befolkninger. Men selv med rause stipend og gode evner er det ikke gitt at man kaprer drømmejobben.

13:25(14:25)

> På øy-eventyr med Anne og Anders

Dansk dokumentarserie fra 2014. Fanø i Vest-Jylland er Danmarks ferieøy nummer en, og den siste av øyene programlederne vil utforske. Her finner de historien om en skipslast med mahogni, Sønderhos gamle kro og massevis av vind og sand. I denne del: Fanø i Vest-Jylland er Danmarks ferieøy nummer en, og den siste av øyene programlederne vil utforske. Her finner de historien om en skipslast med mahogni, Sønderhos gamle kro og massevis av vind og sand.

14:25(14:55)

> Norsk attraksjon

Norsk underholdningsserie fra 2009. Linda Eide guider oss til ukjente attraksjoner landet rundt. I denne del: Linda Eide guider oss til ukjente attraksjoner landet rundt. I dag er hun på dypt vann. Der gjør hun ære på verdens største filmkjendis og får panikk i jakta på Nord-Europas minst besøkte attraksjon. I skogen møter hun et ektepar på sopptur, som får noe langt mer sensasjonelt i kurven. Sensasjonelt er også det som skjuler seg i et sandtak i Misvær. En sensasjon som er en basar verdt, men har Linda Eide edle motiver?

14:55(15:00)

> Øyeblikk fra Norge Rundt

Norsk reportasje fra 2016. I begynnelsen av august samlet Olav Faleide over 300 Saab-entusiaster i sin egen bygd Loen, og det ble litt av et syn på Vestlandsveiene. I denne del: I begynnelsen av august samlet Olav Faleide over 300 Saab-entusiaster i sin egen bygd Loen, og det ble litt av et syn på Vestlandsveiene.

15:00(16:00)

> Solsystemets mysterium

Britisk dokumentarserie fra 2010. En fantastisk serie om ulike astronomiske fenomener, solformørkelse, nordlys og enorme vannmasser, som transporteres ved hjelp av solas naturlige krefter rundt planetene. I denne del: På bunnen av Stillehavet og inne i isbreene finnes det eksepsjonelle former for liv. Disse organismene finnes kanskje også på en av Jupiters måner, Europa. Månen Europa er en blendende kule av is som er merket med dype sprekker. Mønstrene disse danner avslører at det dypt inne i isen finnes et hav med potensiale for liv. Dette havet kan være mer næringsrikt enn alle Jordens hav.

16:00(16:10)

> Postbåten i Solund

Norsk dokumentar. Mellom holmer og skjær, blant tusen øyer, er Hans Gåsvær skipper på en av de vakreste postrutene i landet. Men båtruta er ikke bare en postbåt. Den frakter også skoleelever, vanlige passasjerer og turister som er på øyhopping. Til og med et trettitals sauer har han av og til ombord.

16:10(17:00)

> Poirot

Kløverkonge. Britisk krimserie fra 1989. I denne del: Den vakre Valerie St. Claire er eneste vitne da Henry Reedburn blir drept. Poirot tar saken.

17:00(17:15)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

17:15(18:00)

> Stephen Hawkings geniskole

Britisk dokumentarserie fra 2017. Kan vanlige mennesker lære å tenke som et geni? Professor Stephen Hawking gir tre alminnelige personer en rekke fysiske og mentale utfordringer for å se om det lar seg gjøre. I denne del: Kan det finnes liv på andre planeter? Deltakerne må på en reise som involverer tonnevis med sand, tunge maskiner og tankekraft for å prøve å finne svar på spørsmålet.

18:00(19:00)

> Dagsnytt atten

Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

19:00(19:30)

> I gode og onde dager

Mannens frierihistorie. Norsk dokumentarserie fra 2017. Til alle tider har flørt, frieri og ekteskapet vært forsøkt styrt av slekt, kirke og storsamfunn. Ekteskapet har i alle kulturer, vært alt for viktig til å overlate til noe så usikkert som kjærligheten. Det selvvalgte, kjærlighetsbaserte samlivet vi nå tar som en selvfølge, er ganske nytt i ekteskapets historie. I denne del: Unge menn på frierferd hadde sine metoder; også i det gamle bondesamfunnet. Da drev gutta med "natteløping" i flokk. Var guttene heldige slapp de opp i køya til akkurat den jenta de hadde et godt øye til. De unge imponerte hverandre med de hjemmelagde friergavene de utvekslet. Asgjerd er glad for at hun slapp ungdomskjæresten Petter inn i livet sitt, da han klatret opp stigen til rommet hennes i blokka på Furuset på slutten av 1980-tallet.

19:30(20:00)

> Tilbake til 60-tallet

Norsk dokumentarserie fra 2010. I denne del: 1961 var året da mennesket erobret verdensrommet med Jurij Gagarins ferd rundt jorda. Fryseboksen entret norske hjem, og kvinnelige prester entret Den norske kirke. Berlinmuren ble bygd, mens Connie Francis sang "Where the Boys are". Tre norske personligheter som preget dette året, kommenterer årets begivenheter. Sangartisten Grynet Molvig slo igjennom på film og tv, Jarle Høysæter var blant pionerene i tv-sporten, og Kjetil Bang-Hansen debuterte som skuespiller.

20:00(21:00)

> The Family

Australsk dokumentar fra 2016. I en politiaksjon i 1987 blir en gruppe barn reddet ut av en bygning i Melbourne i Australia. Isolert fra omverdenen, sultet, slått og kledd i matchende antrekk har de levd under ekstreme forhold der injisering av LSD var en del av hverdagen. Under ledelse av den vakre, karismatiske og desillusjonerte Anne Hamilton-Byrne har de vært en del av den apokalyptiske sekta "The Family". Hvordan kunne en slik gruppe vokse fram i Melbourne?

21:00(21:20)

> Dagsrevyen 21

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med Norge i dag, sport og vær.

21:20(22:00)

> Viten og vilje

Levende begravd. Norsk dokumentarserie fra 2018. I denne del: Sondre var 14 år gammel da han ble begravd av et snøskred. Flaks gjorde at han ble funnet i tide. Stadig bedre kunnskap og teknologi gjør at vi kan varsle om skredfare, slik at det ikke er hellet som avgjør om du overlever skituren.

22:00(23:25)

> Dødsstraff

Britisk dokumentar fra 2017. Hva er den virkelige konsekvensen av dødsstraff? Tre personer forteller om det amerikanske rettssystemet, justismord, mislykkede henrettelser og familier i sorg.

23:25(01:00)

> Røverdatter

Norsk dokumentarfilm fra 2018. Sofia har arvet sin fars humor og glimt i øyet. Men også hans temperament. Nå er hun blitt voksen og håper at hun kan hjelpe sin kriminelle far inn på avrusing.

01:00(01:05)

> NRK Nyheter

Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon.

01:05(02:25)

> Matchball - feminist mot sjåvinist

Britisk dokumentar fra 2013. Hun var feminist. Han var selvutnevnt sjåvinist. I 1973 møttes tennisspillerne Billie Jean King og Bobby Riggs til en legendarisk kjønnskamp på tennisbanen.

02:25(03:50)

> Røverdatter

Norsk dokumentarfilm fra 2018. Sofia har arvet sin fars humor og glimt i øyet. Men også hans temperament. Nå er hun blitt voksen og håper at hun kan hjelpe sin kriminelle far inn på avrusing.

03:50(03:55)

> Oddasat - nyheter på samisk

Nyheter på samisk.