Tipsa en vän

Text om e-post tips

E-post från:

E-post till:

NRK2

21:10(22:00)

> I fotsporene til Frida Kahlo

Britisk dokumentar. Meksikanske Frida Kahlos selvportretter har gjort henne til et ikon innen malerkunsten. Musikeren Emeli Sandé er en av hennes største beundrere, og nå vil hun gå i legendens fotspor for å lære mer om livet bak kunsten. Kahlo måtte gjennomleve sykdom, svik og en forferdelig trafikkulykke før hun etablerte seg som maler. Emeli oppsøker Fridas hjem og stedene hun besøkte og snakker med eksperter og de som kjente henne.

22:00(00:30)

> Der Untergang

Tysk drama fra 2004. Bruno Ganz, Alexandra Maria Lara. Tyskland er i oppløsning, og det tredje rikets nederlag synes uunngåelig. Hitler har forskanset seg i førerbunkeren i det sentrale Berlin hvor han avventer sin skjebne sammen med blant andre sin kone Eva Braun og familien Goebbles. De allierte nærmer seg raskt Berlins porter, og Hitlers skiftende sinnstilstand blir verre og verre i takt med krigens utvikling. Førerens nedtelling mot slutten i bunkeren under Berlin vises i all sin galskap, og filmen tegner et bilde av en desillusjonert Hitler med en ekstrem angst for konspirasjoner. Aldersgrense: 15 år.

00:30(01:55)

> Night Passage

Amerikansk western fra 1957. James Stewart, Audie Murphy. En vanæret jernbaneansatt forsøker å vise hva han er god for ved å beskytte selskapets lønnsutbetalinger mot banditter.

01:55(02:45)

> Første verdskrig - dei avgjerande sjøslaga

Britisk dokumentar fra 2015. I denne del: I flere hundre år kjempet den britiske marinen i de sørlige farvannene mot Frankrike og Spania. Dette endret seg på 1900-tallet. Da første verdenskrig startet, hastet marinen oppover til Orknøyene for å etablere en flåtehavn i Scapa Flow. Tyskland hadde bygd opp en massiv krigsflåte, og nå startet kampen om Nordsjøen.

02:45(03:45)

> Tramteatret - på barrikadene med pop og satire

Norsk dokumentar fra 2013. Tramteatret er mest kjent på grunn av de fire tv-seriene som ble vist på 1980-tallet, selv om de startet som et politisk og musikalsk revyteater på venstresiden. Andreas Diesen og Erik Meyn har hentet fram klipp fra seriene og gruppas seks revyer som inkluderer et privat opptak av revyen "Det går alltid et korstog" fra 1983.

03:45(04:44)

> Lindmo

Norsk talkshow fra 2017. Lindmo får besøk av komiker Else Kåss Furuseth i kveld! Hun ble kritikerrost for soloforestillingen "Kondolerer" som var en komedie om og en hyllest til livet etter at å ha mistet mor og bror i selvmord. Nå er hun premiereklar for oppfølgeren som har fått tittelen "Gratulerer". Til Lindmo kommer også Nancy Herz, Amina Bile og Sofia Srour som er bedre kjent som "De skamløse jentene". Gjennom kronikker og utspill i media har de satt søkelys på tema som sosial kontroll av minoritetsjenter. Det blir også spennende historier fra musiker og meteoritt-entusiast Jon Larsen! Han har forbløffet både NASA og det internasjonale forskermiljøet med sin metode for å samle og identifisere "stjernestøv" langs fortauskanter i bybildet. Kveldens musikalske innslag står Ingebjørg Bratland for når hun fremfører sin seneste single "Bror". I denne del: I kveld får Lindmo besøk av komiker Else Kåss Furuseth. Hun ble kritikerrost for soloforestillingen "Kondolerer", og er nå er hun premiereklar med oppfølgeren som har fått tittelen "Gratulerer". Til Lindmo kommer også Nancy Herz, Amina Bile og Sofia Srour, bedre kjent som "De skamløse jentene". Gjennom kronikker og utspill i media har de satt søkelys på tema som sosial kontroll av minoritetsjenter. Det blir også spennende historier fra musiker og meteoritt-entusiast Jon Larsen! Han har forbløffet både NASA og det internasjonale forskermiljøet med sin metode for å samle og identifisere "stjernestøv" langs fortauskanter i bybildet. Kveldens musikalske innslag står Ingebjørg Bratland for når hun fremfører sin seneste single "Bror".